Publicitat
Article patrocinat · 25 de Gener de 2021. 11:50h.

Digues-me quant cobres i et diré la teva quota màxima de préstec

Demanar un préstec personal no és una qüestió intranscendent, encara que recorrem a la comparació de préstecs en Matchbanker. Qualsevol error de càlcul en el moment de demanar el finançament pot acabar Sortint-nos molt car i un dels més comuns és escollir malament la quota mensual.

Pecar d'excés pot acabar provocant que, davant de qualsevol imprevist, no puguem afrontar el pagament del crèdit, el que implicarà interessos de demora i comissions, però escollir una quota massa reduïda tampoc és la solució, ja que el cost del préstec es dispararà i la factura final acabarà sent molt més cara del que esperàvem. En aquest article anem a analitzar quina quota ens podem permetre en funció del nostre salari mensual.

La quota no hauria de superar una cinquena part de la nòmina

Per determinar quina és la quota màxima que ens podem permetre, podem aplicar la regla del 20%. El portal Finances per a tots de el Banc d'Espanya recomana no dedicar més del 20% dels ingressos al pagament dels deutes. La barrera es redueix al 15% per als majors de 55 anys. Aquest tant per cent es refereix al total dels deutes (préstecs personals i targetes), però no inclou la hipoteca del primer habitatge; si s'inclou la hipoteca, el tant per cent es pot elevar al 35% o 40%, ja que en aquest cas segurament no haurà de pagar lloguer.

És senzill. Si cobrem mil euros, no hauríem de dedicar més de 200 euros al pagament del conjunt dels nostres préstecs personals i targetes i si en lloc de lloguer, paguem una hipoteca, llavors el total de tots els deutes no hauria de superar els 400 euros.

Lògicament, la regla anterior no pot aplicar igual en tots els casos. Si tenim persones a càrrec o moltes despeses fixes, probablement hàgim de reduir aquest tant per cent. Per contra, si el nostre sou és molt voluminós i no tenim càrregues familiars, segurament tinguem la capacitat d'augmentar la quantitat de diners que dediquem a el pagament d'un préstec personal. A més, tampoc cal prendre la xifra a peu de la lletra. Si volem anar una mica més esplaiats, podem reduir lleugerament el tant per cent, així, encara que els interessos i el termini augmentin, tindrem més capacitat de maniobra davant un imprevist.

Trobar el punt ideal entre termini i quota


L'eina que tenim a la nostra disposició per modificar la quota d'un préstec és el termini, un factor que, encara que moltes vegades passem per alt, influeix enormement sobre el preu final d'un préstec personal.

Abans de demanar un crèdit, hem de memoritzar aquesta regla: com més gran sigui el termini d'amortització, més interessos pagarem, ja que cada mes es retornarà un import menor i es generaran interessos durant més temps (aquesta norma no s'aplica si el crèdit té un interès del 0%).

L'ideal és reduir el termini del préstec personal perquè el finançament sigui més barata. Però per molt seductor que sigui liquidar el deute en un o dos anys, hem de valorar quina quota ens podem permetre en base a la nostra nòmina. Així, la clau està en buscar un equilibri entre el termini del préstec i la quota mensual.

Com ja hem dit, el període de reemborsament triat és clau per al desenvolupament del préstec, ja que fixa l'import de la quota i defineix durant quant de temps estarem pagant interessos. Òbviament, aquest és l'altre punt clau del crèdit: el tipus d'interès.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat