Publicitat
Article patrocinat · 29 de Maig de 2020. 16:45h.

Quin és el millor moment per demanar un préstec?

A jutjar pels articles de molts mitjans de comunicació, demanar préstecs personals en línia ràpids seria com pujar a una muntanya russa. No obstant això, la realitat contrastada per dades empíriques és que el millor a fer és mantenir una estratègia de finançament i estalvi conseqüent, racional i meditada.

El dubte apareix aviat: És el millor moment per demanar un préstec? És el millor moment per fer aquesta despesa? És millor descapitalizarme o tenir els diners via un crèdit? Moltes persones es bolquen en línia per trobar consells a l'respecte, i la realitat és que ningú pot predir amb exactitud quin és el millor moment. Però hi ha formes de descobrir-ho.

El bombardeig d'informació, sota mínims

Sent realistes, no és fàcil aïllar-se de missatges que es bombardegen diàriament en mitjans, xarxes socials o cercles d'amistats, com ara les notícies i la informació relativa a l'economia. D'altra banda, de vegades no podem prendre decisions amb les despeses: vénen de cop i ens obliguen a reaccionar, tinguem o no marge de maniobra.

Com a persones, és normal preocupar-se, i sovint ens sentim impulsats a fer alguna cosa al respecte. És la llei de l'acció-reacció. Quan es tracta de demanar un préstec, aquesta motivació sovint inconscient pot portar-lo a precipitar-se per evitar un escenari més desagradable. Però no sempre és bo deixar-se portar, i menys per la primera opció que es presenti. Cal buscar entre la informació, separar el gra de la palla, i comparar fins a trobar la millor opció.

La informació és poder

De la mateixa manera que és important conèixer el mercat i el que ha d'oferir, siguin entitats bancàries o financeres de nova generació, també cal conèixer la situació personal. Tenir informació de les despeses i ingressos mensuals pot immunitzar davant moltes d'aquestes preocupacions.

Conèixer les possibilitats de l'economia domèstica permet actuar de forma diferent amb els diners d'un mateix. I això succeeix de la mateixa manera amb petits estalviadors i amb persones amb amplis patrimonis. A vegades les emocions juguen males passades i una quantitat de diners ens pot obligar a ser conservadors o tot el contrari, depenent d'ofertes, promocions, el que succeeix en el mercat o en política (nacional o internacional), etcètera.

En aquest sentit, és fàcil dir "molt millor no preocupar-se per la qual cosa no es pot predir", però quan es tracta de diners propi o d'aquests estalvis o de l'salari mensual, no és tan senzill ser lògic i racional. Hi ha una distinció, entre les coses que podem controlar i les que no podem controlar, i en general és millor concentrar-se en les que sí que poden controlar-se, en aquelles que depenen de nosaltres mateixos.

Preocupar-se per un hipotètic esdeveniment futur no estalvia la mala experiència si finalment passa ni la fa més suportable. El nostre temps i energia també han de ser invertits, valgui la redundància, en activitats i moments que milloren la nostra qualitat de vida, en lloc de ser destinats a moviments i esdeveniments llunyans que, per bé o per mal, no tenim capacitat de canviar ni alterar.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat