Publicitat
Monogràfics · 6 d'Octubre de 2017. 18:42h.

920.700 euros a 36 projectes d’inserció sociolaboral a tot Catalunya

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de 920.700 euros a 36 projectes d’inserció sociolaboral a tot Catalunya destinats a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social.

Aquesta convocatòria se centra en dos grans eixos d’actuació: la promoció d’itineraris personalitzats d’acompanyament a les persones durant el procés d’inserció i d’adaptació al lloc de feina, i la millora de l’ocupació. A més, també concedeix ajudes a projectes de promoció de l’autoocupació, de prospecció d’ofertes de feina per a persones en situació de vulnerabilitat social, i de suport a les empreses d’inserció i centres especials d’ocupació per a la creació de noves oportunitats de feina.

L’aportació a la convocatòria d’Inserció sociolaboral serà aquest 2017 de 4 milions d’euros destinats a 164 entitats socials que promouen programes d’inserció laboral. Aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa”.

En total, aquest any es preveu destinar més de 19,8 milions d’euros al programa d’ajuts a projectes d’iniciatives socials que atenen diferents àrees, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Amb una inversió de més de 920.000 euros, s’han seleccionat 36 projectes d’Inserció sociolaboral destinats a 3.723 persones en situació de vulnerabilitat social

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre las entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria: “El suport i la contribució de les persones que treballen diàriament en les entitats socials i les ONG és el capital més important que tenim. L’entrega i l’entusiasme amb què aquestes persones treballen a diari per fer d’aquesta una societat més justa els fa absolutament imprescindibles”, ha assenyalat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa.

Els projectes seleccionats a Catalunya

Els 36 projectes d’inserció sociolaboral seleccionats enguany a Catalunya es reparteixen per les quatre demarcacions: Barcelona (28), Lleida (4), Girona (2) i Tarragona (2). En total, aquests projectes donaran oportunitats per trobar feina a prop de 4.000 persones discapacitades o en risc d’exclusió social.

Convocatòries d’ajuts a projectes socials 2017

Les línies d’actuació de les Convocatòries 2017 donen continuïtat a les establertes el 2016:

Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, la discapacitat i la dependència 

Projectes que fomenten la qualitat de vida, independència i autonomia de les persones amb discapacitat o d’aquelles que, per raons d’envelliment o malaltia, pateixen un deteriorament de les seves capacitats i la seva salut.

Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social

Projectes que promouen el desenvolupament educatiu i social de nens, nenes i joves, així com la igualtat d’oportunitats per a persones en situació vulnerable i de pobresa, sempre potenciant la família com a nucli actiu de tots els seus integrants.

Habitatges temporals d’inclusió social

L’accés a l’habitatge significa l’accés a una autonomia plena per a col·lectius en risc d’exclusió. Aquesta convocatòria es dirigeix a entitats que treballen per garantir aquest dret a persones amb discapacitats o en situació vulnerable.

Inserció sociolaboral

Projectes d’inserció sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. També hi són convidades entitats que milloren l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball.

Interculturalitat i acció social

La convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns és imprescindible per construir una societat justa. Convocatòria per a entitats que treballen per la participació social, l’enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.

 Acció social en l’àmbit rural

Les àrees rurals suposen reptes específics per la baixa densitat de població i l’envelliment demogràfic. Els projectes d’aquesta convocatòria hauran de promoure l’autonomia de les persones grans i dependents i treballar per la inserció sociolaboral de persones de totes les edats en el camp.

Premis ”la Caixa” a la innovació social

Un any més, l’Obra Social "la Caixa" farà un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la tercera edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació i Transformació social.
Deu premis de 15.000 de euros suposaran un impuls  extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible.

Obra Social: 510 milions de pressupost

El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més les necessiten.

D'acord amb aquests principis i objectius, l'entitat manté el 2017 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins arribar als 510 milions d'euros, davant els 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" va impulsar el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals es van beneficiar més de 10,5 milions de persones.

 La inversió es focalitza prioritàriament en el desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a malalts avançats segueixen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la investigació i el coneixement, així com el suport a la cultura, són també senyes d'identitat de la institució.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe.----, andorra, 24/10/2017 - 10:42

anda, por eso la generalidad, saltandose la ley, como siempre, ha disminuido en un 20% la subvencion a discapacitados en situacion laboral, claro, ahora lo entiendo, se privatiza el servicio y se regala a la caixa algo q deberia ser una cuestion de estado. ¿Cuando cerraran las autonomias? pq el problema de España, son las autonomias.