Monogràfics · 28 de Gener de 2022. 11:38h.

Administracions públiques i empreses analitzaran l'aportació de les diferents tecnologies energètiques al desenvolupament industrial

Representants de la indústria, les administracions públiques i el sector de la generació d'energia analitzaran el pròxim dia 3 de febrer a Barcelonal'aportació de les diferents tecnologies energètiques al desenvolupament industrial en el marc del procés de transició ecològica, en un esdeveniment multidisciplinari el principal objectiu del qual és l'intercanvi de coneixements i la cerca de solucions en l'àmbit de la gestió energètica de la indústria.

Durant la jornada “La gestió energètica de la indústria davant el procés de transició ecològica”,impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el Foro Industria y Energía (FIE), importants companyies del sector industrial com BASF, Akzo-Nobel i O-I compartiran les seves experiències i necessitats en aquest aspecte amb empreses del sector energètic com Endesa, Naturgy, Enagás, Iberdrola i EnerHi, així com amb fabricants d'equipaments industrials com Jenbacher.

A la jornada participaran també representants de les diferents administracions públiques, entre elles l’Ajuntament de Barcelona; l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic; i la Agència per la Competitivitat de L’Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ).

Punt de trobada de la gestió energètica de la indústria

A propòsit de la trobada, Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, destaca que “volem que aquest esdeveniment sigui un primer pas per a buscar punts de trobada entre tots els que, d'una manera o altra, estem implicats en la gestió energètica de la indústria, amb l'objectiu final d'incrementar la competitivitat industrial”.

Per la seva part, Javier Santacruz, analista del FIE, recalca la importància de fer aquest pas en un moment d'especial transcendència com l'actual: “No podem esperar més: la pandèmia de COVID-19 ens ha demostrat que Catalunya i Espanya necessiten indústria i que la industria necessita d'una gestió eficient i sostenible de l'energia. Indústria i energia són dues cares d'una mateixa moneda”, afirma.

Diferents tecnologies, un sol objectiu

Entre les qüestions que es tractaran a la jornada s'inclou l'anàlisi de les aplicacions industrials de diferents sistemes de generació energètica, com la fotovoltaica, l'eòlica, la cogeneració, l'hidrogen verd, els gasos renovables o la biomassa, a través de la mirada de les principals companyies de generació energètica, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i l'Associació Espanyola per a la Promoció de la Cogeneració (AGAFEN).

En aquest sentit, Raimon Argemí, vicepresident de COGEN, recorda que “cada indústria mereix una anàlisi específica” i que “no hi ha una solució universal per a totes”. Argemí destaca que “les solucions basades en l'eficiència, com la cogeneració, són un mecanisme de transició molt poderós que, a més, pot combinar-se amb altres tecnologies, com els biocombustibles, l'hidrogen verd i l'emmagatzematge tèrmic, que aportaran la reducció d'emissions, la flexibilitat i la integració que el sistema energètic del futur precisa”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat