Publicitat
Monogràfics · 19 de Febrer de 2018. 20:17h.

Aliança per donar suport a recerca biomèdica a Portugal

el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé I el primer ministre de Portugal, António Costa

El primer ministre de Portugal, António Costa, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat a Porto un acord que permet l’atribució conjunta de suports a projectes de recerca d’excel·lència i d’alt impacte social en l’àmbit de la biomedicina i la salut.

Les iniciatives liderades per investigadors d’universitats i centres de recerca sense ànim de lucre que es desenvolupin a Espanya o Portugal poden ser candidats a rebre aquests ajuts.

En el marc de l’acord signat avui, la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia s’associa a aquesta iniciativa amb el compromís d’atribuir un valor equivalent al que concedeixi la Fundació Bancària ”la Caixa” a projectes de recerca liderats per investigadors d’universitats i centres de recerca sense ànim de lucre ubicats a Portugal.

L’objectiu de les dues entitats, a través d’aquest programa d’inversió en investigació en biomedicina i salut, és fomentar la recerca duta a terme en centres nacionals en col·laboració amb altres d’internacionals, amb la finalitat de traslladar els resultats en benefici de la salut i contribuir al benestar de les persones.

« Ahir vam presentar el pla d’actuació de la Fundació Bancària a Portugal per al 2018, fruit de la nostra aliança amb BPI, i avui es visualitza la que serà una de les nostres línies d’actuació estratègica: el suport a la recerca. Ho fem amb el millor company de viatge: el Govern portuguès, a qui vull agrair la confiança que diposita en nosaltres. El nostre objectiu és comú: contribuir al progrés de Portugal i al benestar dels portuguesos » , ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

La signatura d'avui arriba després de la presentació oficial de la Fundació Bancària "la Caixa" a Portugal, celebrada ahir a Lisboa, i amb la qual l'entitat inicia el seu desplegament progressiu al país lusità. La Fundació Bancària manté el seu compromís d'arribar a una inversió de fins a 50 milions d'euros anuals en els propers anys a Portugal, quan els seus programes es trobin desplegats i funcionin a ple rendiment.

Candidatura oberta, transparent i competitiva

La selecció de les propostes estarà basada en un procés rigorós que compleix els estàndards més alts de qualitat, imparcialitat, objectivitat i transparència, i consistirà en una primera fase de preselecció de projectes mitjançant la revisió d’experts, i en una segona fase de selecció portada a terme per comitès d’experts internacionals especialitzats en cadascun dels àmbits de recerca.

Tipologia dels ajuts concedits per la Fundació Bancària ”la Caixa”:

Ajuts de fins a 500.000 euros en tres anys a projectes innovadors i transformadors desenvolupats per un o diversos equips de recerca.

Ajuts de fins a 1.000.000 d’euros en tres anys a projectes que englobin diversos centres amb possibles socis internacionals i que presentin un elevat grau de transdisciplinarietat.

Els projectes rebuts s’avaluaran entre els mesos de març i juny, i els resultats es faran públics el juliol del 2018. Les iniciatives seleccionades es portaran a terme durant 36 mesos.

portugal1.jpg

Més de 30 anys fomentant la recerca

Fruit de l’entrada de BPI al Grup CaixaBank, Portugal serà l’epicentre del compromís internacional de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que preveu assolir un pressupost anual de 50 milions d’euros destinats a l’acció social al país lusità.

El compromís de la Fundació Bancària ”la Caixa” amb el benestar de les persones ha marcat l’acció de l’entitat des del seu naixement, el 1904, i continua més vigent que mai. El seu objectiu principal és contribuir a la construcció d’una societat millor i més justa, i alhora oferir oportunitats a les persones que més ho necessiten.

La Fundació Bancària fa més de trenta anys que dona suport a la recerca d’excel·lència. En aquestes tres dècades, l’entitat ha destinat més de 380 milions d’euros a fomentar la recerca mitjançant 352 projectes, ha concedit 4.544 beques d’excel·lència per promoure la formació dels joves d’un centenar d’universitats i centres espanyols, i ha impulsat 1.629 assajos clínics de nous tractaments per a les persones que pateixen càncer, sida o malària, entre altres malalties.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat