Monogràfics · 3 de Març de 2019. 19:42h.

Aposta per la riquesa i l’equilibri territorial de les comarques barcelonines

Rupit des del Mirador de la Palomera

Connectar les persones amb les oportunitats de futur. Aquest ha estat un dels pilars fonamentals de l’acció duta a terme per la Diputació de Barcelona durant aquests quatre anys.

Així, al llarg del mandat, s’ha mantingut la voluntat d’enfortir la capacitat dels governs locals, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població; alhora que també s’ha treballat per fomentar el progrés i l’equilibri territorial de Catalunya. Tot això sense oblidar allò que defineix l’ADN de la Diputació: ser un element essencial pels governs locals de la demarcació, respectant-ne l’autonomia local i potenciant-ne el treball en xarxa.

Per desenvolupar aquesta tasca, la Diputació de Barcelona ha treballat en un conjunt de 13 projectes estratègics, ideats per connectar amb les persones, l’eficiència, la sostenibilitat i la tecnologia.

Creació de llocs de treball

Al llarg d’aquests quatre anys, la Diputació de Barcelona ha apostat pel territori com un element de generació de riquesa i creació de llocs de treball. En aquest sentit, també ha potenciat la qualitat i l’impacte dels plans locals d’ocupació, destinant-hi més de 110 milions d’euros, i ha posat els recursos al servei de l’ocupació dels col·lectius més vulnerables.

També destaca la voluntat, per part de la Diputació de Barcelona, per transformar els polígons industrials de la demarcació, per fer créixer les empreses que s’hi ubiquen i crear nous llocs de treball, aconseguint, de retruc, incrementar el PIB industrial català. Aquest pla, dotat amb 30 milions d’euros, finança inversions de gran impacte als polígons d’activitat econòmica de la demarcació.

La Diputació de Barcelona, per la creació de llocs de treball

poligon.jpg

Equilibrio territorial

La apuesta de conectar las personas con las oportunidades de futuro también pasa por llevar a cabo una serie de acciones que aseguren el equilibrio territorial del territorio. Para hacerlo posible, la Diputación ha llevado a cabo las obras necesarias para facilitar el despliegue de la fibra óptica en el territorio, a través de 252 km de carreteras de titularidad propia. De estas actuaciones se han beneficiado 55 municipios y 1874.540 habitantes potenciales.

Finalmente, y bajo la premisa de apostar por una administración local que tenga garantizadas la autonomía y la suficiencia financiera, la Diputación de Barcelona ha invertido 30 millones de euros para que se puedan realizar inversiones en equipamientos, infraestructuras y bienes locales, tanto en inversión como de mantenimiento, reparación y conservación.

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat