Publicitat
Monogràfics · 2 de Març de 2021. 15:44h.

Arranca BWAW, un esdeveniment paritari per a una transformació real de lideratge empresarial femení

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, comença demà de forma virtual. Dirigit a un públic ampli, tant femení com masculí, durant els dies el 3, 4 i 5 de març, reunirà 50 speakers de primer nivell de diferents àmbits i amb perfils molt diferenciats amb l'objectiu d'accelerar i dinamitzar la paritat de gènere i assolir la igualtat d'oportunitats de la dona en els sectors empresarial i industrial a nivell local i global. L'esdeveniment, que en aquest cas serà 100% digital, es podrà seguir a través d'una plataforma de streamingque compta amb una eina de networking en línia que permetrà posar en contacte als més de 1.500 assistents inscrits.

Presència institucional a l’acte d’inauguració

La inauguració de BWAW tindrà lloc demà a les 10.00 h. als estudis de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès des d’on es retransmetrà per streaming la jornada.

L’acte serà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la gerent municipal de l'Ajuntament de Barcelona Sara Berbel, que estaran acompanyades del delegat especial de l'Estat al CZFB de Pere Navarro,  i el president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet.

L’alta direcció en femení

BWAW s'iniciarà demà amb un panel que moderarà Juan Costa, exministre de Ciència i Tecnologia, i reunirà perfils diversos de dones directives com Susan Segal, presidenta d’Americas Society/Council of the Americas, Laura González-Molero, presidenta d'APD, Beatriz Corredor, presidenta de Red Eléctrica, i Carmina Ganyet, directora general corporativa d'Inmobiliaria Colonial, consellera Independent de Repsol i consellera de Société Foncière Lyonnaise, per parlar en primera persona de la presència de la dona en el lideratge empresarial a alt nivell.

Temàtiques destacades

També a la primera jornada, BWAW analitzarà el motiu de l'escassa presència de dones en carreres tècniques i comptarà amb experts per desenvolupar vies que permetin aconseguir una major penetració, a través de BTech.

Durant els dies següents, a BLeader s'aprofundirà en l'impacte del lideratge femení en les organitzacions i es debatrà sobre les possibles diferències en la governança de la mà d'homes i dones. BStart-Up mostrarà la importància del sector a la nova economia i experts de l'ecosistema d'start-ups plantejaran possibles vies per afavorir-hi la incorporació de la dona. Per la seva banda, BChange reunirà experts en governança mundial per abordar les perspectives que s'obren en els propers anys per al progrés de la justícia social, l'equitat i la salvaguarda de l'entorn. I per tancar, a BFuture es presentarà un debat inspiracional sobre "la capacitat d'imaginar" amb l'objectiu d'abordar com serà el futur en un moment clau per a l'impuls de la nova economia.

Amb l'objectiu de facilitar la màxima accessibilitat a totes les persones, l'esdeveniment complet comptarà amb un servei d'interpretació de llengua de signes per a fer accessibles tots els continguts a les persones amb discapacitat auditiva.

Un esdeveniment paritari per a una transformació real

En els dies successius, comptarà amb la participació d’un ampli panel de dones líders i pioneres com Clara Arpa, presidenta del Pacte Mundial de Nacions Unides per a Espanya; Mercè Conesa, presidenta de Port de Barcelona; Begoña Lasagabaster, representant de l’ONU Dones a Tunísia i Líbia; i Lucía Pombo, pilot d'avions i influencer.

Igualment, amb la intenció del CZFB d'involucrar tots dos gèneres per aconseguir una transformació real, el panel de speakers de BWAW està compost de forma paritària i comptarà amb importants veus masculines com les de José Luís Rodríguez Zapatero, expresident de Govern; Jesús Hernández, director d'Accessibilitat i Innovació de Fundació Once; Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona; Miguel Lorente, professor de medicina legal i assessor del vicerectorat d'Igualtat, Sostenibilitat i Inclusió de la Universitat de Granada; José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya; així com Jorge Brown, vicepresident de la Advanced Leadership Foundation.

La primera edició de BWAW té com a partners a CaixaBank, l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat