Publicitat
Monogràfics · 16 de Setembre de 2019. 12:52h.

Arrenca el segon programa d'acceleració d’startups logístiques de La Salle-URL i El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

8 empreses emergents de tot el món que es van seleccionar durant les fires SIL i eDelivery Barcelona participen en aquest programa de 22 setmanes de durada.

La segona edició de l’eDelivery Accelerator, el programa d'acceleració d’startups del sector de la logística que promouen La Salle Campus Barcelona-URL, a través del seu parc d'innovació La Salle Technova Barcelona, i El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ja està en marxa. Aquest programa, que compta amb la participació de 8 startups innovadores del sector logístic de tot el món amb projectes B2B i B2C, té una durada de 22 setmanes. Aquesta aliança facilita el contacte i la posterior relació de les startup amb altres companyies del sector i també amb inversors que financin el seu creixement.
 
Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova Barcelona, ha destacat que “les noves startups estan marcant el futur de la logística gràcies a les innovacions disruptives palanquejades en noves tecnologies. Aquestes startups són font d'innovació del sector, i l’eDelivery Accelerator és l'epicentre d'aquest canvi”. Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha destacat la implicació del CZFB amb aquest tipus de projectes assegurant que “des del Consorci volem continuar treballant models de partenariat amb empreses i universitats que puguin ser socis tecnològics. En aquest sentit continuarem afavorint el procés d'acceleració d’startups tant en l'àmbit logístic com en l'immobiliari. Per això tenim una col·laboració molt estreta amb La Salle Technova, per a anar de la mà en aquest procés transformador i de gran aposta que fa la nostra institució amb el repte digital”. El CZFB continua d'aquesta manera la mateixa línia de treball que busca “promocionar aquelles activitats que suposen una millora de la vida de les persones. Continuarem col·laborant i potenciant aquest tipus d'experiències”, ha afirmat Navarro.

czfa1q.jpg


Un total de 8 startups internacionals
Els primers participants són 8 startups internacionals que es van seleccionar dins de l’Startup Innovation Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona el mes de juny passat: FlexSim, CargoBici, Pay Mark Fast, Vonzu, Internet of Things, StockAgile,  Way Director i Mayordomo. Totes elles apliquen tecnologia a processos tradicionals del sector de la logística, el lliurament i l'última milla. FlexSim és un programari de simulació de processos 3D que permet visualitzar, analitzar i optimitzar qualsevol sistema, CargoBici presenta una solució de logística d'última milla per mitjà de la ciclologística, i Pay Mark Fast ofereix un sistema d'identificació per radiofreqüència d'etiquetes intel·ligents passives adherides en productes i mercaderies. Per la seva part, Vonzu és un software en el núvol que permet a les empreses digitalitzar, automatitzar i gestionar tots els processos de la distribució urbana de mercaderies, i StockAgile és una solució basada en el núvol que optimitza, facilita i agilita la gestió de la cadena de subministrament de les empreses de retail. Així mateix Internet of Things utilitza l'última tecnologia de IoT i Blockchain per a proporcionar una plataforma de traçabilitat integrada, Way Director és una plataforma que connecta enviaments amb transportistes i que té una presència global, i Mayordomo, desenvolupa taquilles intel·ligents que gestionen tots els paquets sense esperes i que inclou un ampli catàleg de serveis.
 
Els objectius de l'acceleradora són millorar la capacitat de dur a terme iniciatives comercials i començar nous projectes innovadors, proporcionar les eines necessàries per a identificar, desenvolupar i crear oportunitats de mercat, i aprendre mètodes per a facilitar la internacionalització d'iniciatives comercials. L’eDelivery Accelerator també té com a objectiu millorar la preparació per a l'obtenció d'inversió de les startups, preparar-les per a treballar juntament amb les empreses i crear xarxes rellevants amb potencials socis corporatius.
 
Durant l’eDelivery Accelerator es realitzaran Investment Readiness d’ assessorament i orientació per aconseguir rondes d’inversió exitoses, i sessions d’equip per aconseguir la consolidació d’equips d’alt rendiment, orientades a l’emprenedor. També tindran lloc Agile Sales amb tècniques avançades de màrqueting i vendes que vincula conceptes teòrics i pràctics aportant una visió global orientada a resultats, i Corporate Workshops per apropar les startups a empreses consolidades del sector que exposen les necessitats actuals de l’entorn empresarial i presenten reptes i desafiaments a resoldre. Precisament aquest matí s’ha celebrat la primera sessió d’aquests Corporate Workshops amb l’empresa Bricomart, magatzem de venda especialitzada de productes per al mercat de la construcció i la reforma.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat