Monogràfics · 7 de Març de 2022. 12:52h.

Arriba la segona edició de BWAW amb més de 2.000 registrats

La segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, arrenca demà de manera digital i se celebrarà fins dijous que ve. L'esdeveniment reforça la seva aposta per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere en l'àmbit empresarial i industrial. Per això, durant tres dies reunirà 58 veus expertes de diferents àmbits que estaran repartides en un total de 12 sessions temàtiques, on abordaran qüestions relacionades amb l'edadisme, el talent i l'emprenedoria femenins, o l'alta direcció femenina, entre altres.

Igual que a la seva primera edició, l'esdeveniment es durà a terme de forma 100% digital i podrà seguir-se a través d'una plataforma de streaming que compta amb més de 2.000 participants inscrits. Així mateix, la principal característica diferencial de l'esdeveniment és que compta amb un panell de speakers mixtos i va dirigit a un públic heterogeni.

Presència institucional en l'acte d'inauguració

La inauguració de BWAW tindrà lloc demà a les 10.00h. als estudis d'RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès. La Corporació pública s’ocuparà de la retransmissió de l’acte mitjançant la plataforma RTVE Play, coordinant la realització per part de l’Institut de RTVE, des dels platós de Barcelona i Torrespaña.

L'acte estarà presidit per Maria Eugenia Gay, delegada del Govern a Catalunya, que estarà acompanyada per Laura Pérez, tinent d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, el delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i el president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet.

Primer dia: Edadisme, educació i internacionalitat

En el transcurs del primer dia de l'esdeveniment, les temàtiques que seran abordades tractaran sobre l’edadisme (BSenior), el desenvolupament de projecte educatius per a la igualtat de gènere (BEducation) i la situació de la dona més enllà d'Occident (BInternational).

A la primera, es comptarà amb la presència de professionals de primer nivell com Elena del Barrio, Investigadora a Matia Institut Gerontològic, Iñaki Ortega, professor a UNIR, o Sara Berbel, gerent Municipal de l'Ajuntament de Barcelona. Tots els participants debatran sobre l'edat com un dels factors que dificulten el desenvolupament de la dona en el món laboral. Així mateix, altres ponents destacats com Eugenia Bieto, directora d’ESADE Women Initiative, o Cristina Fabregat, directora Comercial Barcelona Ciutat de CaixaBank, subratllaran la importància que existeixin projectes educatius en igualtat de gènere per a continuar avançant cap a una paritat real, no sols a nivell laboral sinó també social

El primer dia finalitzarà amb un debat que permetrà conèixer quina és “la situació de la dona més enllà d'Occident”, protagonitzat per personalitats de gran nivell, com ara María Neira, directora del Departament de Salut Pública, Medi Ambient i Determinants Socials de la Salut en l'Organització Mundial de la Salut, Inma Riera, directora general de la Cambra de Comerç d'Espanya, o Nasara Cabrera, directora general d'assumptes econòmics amb Àfrica del Govern de Canàries.

Àmplia varietat de speakers i temàtiques

Durant els dies següents hi haurà un total de fins a 10 debats més. A la segona jornada de l'esdeveniment, experts en publicitat exposaran quin està sent el progrés en igualtat de gènere dins del sector (BPublicity), i seguidament es debatrà sobre com la 4a revolució industrial pot afavorir la incorporació de talent femení en un àmbit que ha estat tradicionalment masculí i quin és el procés natural perquè això succeeixi (BInnovation). D'altra banda, sota la temàtica BEntrepreneur s'analitzarà com és la “emprenedoria en femení”, posant en valor grans projectes i marques que han estat ideats i liderats per dones. Finalment, la segona jornada conclourà amb l'espai “Dona i Gran Consum” (BConsumption).

L'últim dia de BWAW 2022, que se celebrarà des dels platós d'RTVE a Madrid, es duran a terme les sessions de BSTEM, BConciliation i BEnergy. A la primera d'elles es tractarà d'arribar a conclusions sobre la forma en la qual es pot acabar amb la bretxa de gènere a les professions STEM. D'altra banda, a BConciliation els experts parlaran de com afecta la conciliació a la desigualtat en el món laboral i, en últim lloc, BEnergy posarà en valor la presència de dones en l'alta direcció d'empreses del sector energètic.

Així mateix, es durà a terme la clausura de l'esdeveniment, que té previst comptar amb la presència de Carme Artigas, Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, José Manuel Pérez Tornero, president d'RTVE, Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d'Espanya i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

A més, la segona edició de BWAW torna a comptar amb CaixaBank, l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman com partners.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat