Monogràfics · 18 d'Octubre de 2019. 14:13h.

Badalona acull la primera gasinera a espanya de petit format amb finalitats formatives

La ciutat de Badalona és la primera a Catalunya i a tot l'estat que compta amb una gasinera, o estació de càrrega de
vehicles de gas natural vehicular (GNV), de petit format, destinada específicament a la formació dels professionals instal·ladors, per tal de fomentar la seva instal·lació a clients comercials i industrials.

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha visitat avui l'equipament, ubicat a la seu del Gremi dels Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme (AEMIFESA) al barri de Montigalà.

Amb aquesta iniciativa, NEDGIA i AEMIFESA pretenen formar els professionals de les empreses instal·ladores per tal que puguin oferir aquests equipaments a possibles clients interessats en la seva instal·lació, donats els importants
avantatges que aporta l'ús del gas natural en la mobilitat.

Pel que fa a AEMIFESA, l'entitat que agrupa les principals empreses instal·ladores de la zona, ha estat representada pel seu president, Eric Martí i Bonet, i pel seu director gerent, Antonio Ruiz Amorós.

A l'acte hi ha assistit també el  director de Nedgia Catalunya, Juan Manuel Belda, qui ha destacat "la important i creixent aportació del gas natural en la mobilitat sostenible ja que per les seves característiques contribueix a millorar
la qualitat de l'aire als nuclis urbans". A més, Belda ha recordat el compromís de NEDGIA amb l'impuls i la introducció de nous usos d'aquesta energia, el gas natural, que  té un paper rellevant en l'acompliment dels objectius de descarbonització. “La nul·la emissió de partícules sòlides en la seva combustió fa al gas natural un aliat imprescindible per al transport, públic i privat, especialment a les grans ciutats", ha dit.

Un equipament innovador
La instal·lació, que consta d'un compressor de recàrrega de gas natural comprimit (GNC) per a vehicles, és un mòdul de recàrrega més petit que els habituals que podem trobar a les gasineres públiques i que té la característica
que es pot instal·lar en habitatges particulars o establiments i locals públics sempre que estigui a l'exterior. No obstant això, també existeixen models similars més petits que fins i tot es poden instal·lar a garatges d'habitatges
unifamiliars.

Sobre el gas natural per a la mobilitat sostenible
El gas natural utilitzat en la mobilitat és una tecnologia neta que redueix fins a gairebé zero, les emissions contaminants que afecten la qualitat de l'aire a les ciutats: fins un 100% les emissions de NOx i més del 95% les partícules sòlides. A més, redueix en un 50% l'emissió sonora i les vibracions, enfront dels motors dièsel.  
 
A més dels beneficis ambientals, la mobilitat sostenible amb gas natural comporta importants estalvis en combustible (50% en comparació amb la benzina i 25% enfront al dièsel). Per exemple, un vehicle lleuger pot recórrer amb 20 euros 275 kilòmetres amb benzina, 375 amb dièsel y 555 kilòmetres amb ECO-G.

Sobre NEDGIA
NEDGIA, distribuïdora de gas del grup Naturgy, es líder en l'activitat de gas natural a Espanya,
on opera a través de diverses companyies a onze comunitats autònomes.  
NEDGIA Catalunya és la distribuïdora del grup Naturgy que opera en aquesta comunitat autònoma i compta amb 2,2 milions de punts de subministrament de gas natural a 380 municipis i amb més de 18.000 quilòmetres de xarxes. La companyia fomenta l'ús del gas natural i també treballa per a impulsar i introduir el gas renovable per tal de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire i a acomplir els objectius de reducció d'emissions.


Sobre AEMIFESA
AEMIFESA-CATT Gremi amb 63 anys d’història i prop de mig miler d’empreses associades duu a terme la seva activitat a Montigalà (Badalona) un centre de transferència tecnològica de 2.900 m2 dirigida als professionals del sector per al seu reciclatge permanent en camps com l'energètic, renovables, telecomunicacions, a través de jornades tècniques i seminari. Compta amb el suport de diferents institucions així com partners i fabricants que realitzen R + D i disposa d'un centre de negocis amb empreses col·laboradores afins al sector com Exelade, TÜV Rheinland, Cobertis i Gabinet Jm2b que aporten un valor afegit als usuaris.
És pioner a la zona en la implantació de la mobilitat sostenible, ja que a més de la nova estació de càrrega de GNC compta amb 4 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics també per formació. 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat