Publicitat
Monogràfics · 29 de Març de 2019. 17:31h.

Barcelona es prepara per ser la capital mundial de les Zones Franques

Pere Navarro, el president de la World FZO, Dr. Mohammed Alzarooni, el CEO de la World FZO, Dr. Samir Hamrouni, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué

Barcelona serà la capital mundial del comerç internacional i de la logística del 26 al 28 de juny amb la celebració del Congrés Mundial de Zones Franques, conegut internacionalment com Annual International Conference and Exhibition (AICE 2019) organitzat per la World Free Zones Organization (World FZO). Aquest matí, al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, el president de la World FZO, Dr. Mohammed Alzarooni, el CEO de la World FZO, Dr. Samir Hamrouni, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han presentat el que serà el major esdeveniment de comerç internacional que s'hagi celebrat abans a la Ciutat Comtal, així com la importància i l'impacte que tindrà per a la ciutat de Barcelona.

Màxima projecció internacional per la ciutat

Barcelona acollirà la primera edició de la història del Congrés Mundial de Zones Franques que es realitzarà a Europa ja que les edicions anteriors es van celebrar a Dubai (2015, 2016 i 2018) i Cartagena d'Índies (2017). Cal destacar que la candidatura de Barcelona, representada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, es va imposar en el seu moment a les propostes d’Egipte, Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia. En relació a això, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha explicat que “l'elecció de Barcelona com a seu de l'edició d'aquest any suposa un reconeixement del CZFB com a element clau de la competitivitat de la nostra ciutat, al mateix temps que representa una oportunitat per a explicar al món el nostre model d'èxit”. Navarro també ha recordat que “el CZFB sempre ha apostat per la projecció internacional de Barcelona, per la qual cosa per a nosaltres és una gran satisfacció poder acollir la celebració del major congrés sobre comerç internacional que se celebra al món i que sens dubte contribueix a la consecució d'aquest objectiu”.

zf3.jpg

Més de 1.500 líders del comerç internacional

El president de la World Free Zones Organization (World FZO), Dr. Mohammed Alzarooni, ha recordat que “aquest any celebrarem el cinquè aniversari del Congrés Mundial de Zones Franques, un Congrés d'èxit creixent que l'any passat va aconseguir reunir a Dubai a més de 1.100 professionals de 71 països. Es tracta del punt de trobada anual on reunim els nostres membres de zones franques i socis per intercanviar opinions i compartir perspectives sobre els desafiaments futurs que han d'afrontar les zones franques a tot arreu”. La present edició del Congrés Mundial de Zones Franques espera reunir a més de 1.500 líders de les principals zones franques mundials així com als decision-makers del comerç internacional.

L'impacte de la globalització i la digitalització en el comerç mundial

“Free Zone 4.0 Meets Economy 4.0” serà el lema de la present edició. Es per això que el CEO de la WFZO, Dr. Samir Hamrouni, ha afirmat que “aquest títol es presenta com una declaració d'intencions entre els congressistes per a debatre conjuntament, i des de la perspectiva de les zones franques, el canvi de paradigma que està introduint la irrupció de la globalització i la digitalització en els processos productius i comercials a tot el món”. La 5a edició del Congrés Mundial de Zona proposarà, d'aquesta forma, l'adaptació de les zones franques com a enclavaments de comerç global anant més enllà dels seus avantatges fiscals i el seu ús logístic.

zf2.jpg

Moltes sinergies i oportunitats de negocis

El Congrés Mundial de Zones Franques 2019 se celebrarà en paral·lel amb el SIL 2019 -la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa-, l’eDelivery Barcelona Expo & Congress -la Fira Internacional de l’Entrega, Logística i Última Milla a l’eCommerce-, i l’InTrade Summit BCN. Aquest últim esdeveniment, a la seva vegada, engloba la celebració del Congrés ALACAT -el major congrés d'agents de càrrega i operadors logístics d'Amèrica Llatina-, el Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs), i el MedaLogistics Summit. “La suma de tots aquests importantíssims esdeveniments amb la celebració del major congrés mundial de zones franques generarà grans sinergies i oportunitats de negoci per a tots els participants. Durant 3 dies les personalitats més irelevantes i influents del sector del comerç internacional estaran presents a Barcelona en un esdeveniment que no té cap precedent similar a tot el món” ha assegurat la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha aprofitat la presentació d’aquest matí per realitzar una crida a la ciutat de Barcelona per tal que “la ciutat brilli com en les seves millors ocasions. Volem que Barcelona vibri amb el Congrés Mundial de Zones Franques com el fa cada any amb la celebració del Mobile World Congress o amb tots els grans esdeveniments que ha acollit la Ciutat Comtal”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat