Publicitat
Monogràfics · 23 de Març de 2018. 00:13h.

Barcelona Meeting Point 2018 liderarà la innovació i la revolució tecnològica del sector immobiliari

Barcelona Meeting Point (BMP 2018), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, liderarà la profunda transformació impulsada per les noves tecnologies que està revolucionant el sector immobiliari amb l'aparició de nous models de negocis, nous perfils de professionals, noves eines, noves formes de relacionar-se amb els clients, noves oportunitats… La 22ª edició de BMP 2018, que tindrà lloc del 25 al 28 d’octubre al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça d’Espanya de Fira de Barcelona, s’ha presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació amb aires renovats i la proposta de convertir-se en el referent internacional del sector immobiliari. 
 
Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president de BMP, ha explicat que “aquest any hem redefinit per complet Barcelona Meeting Point reforçant el seu caràcter internacional, acostant-ho a la ciutat de Barcelona per poder aprofitar tots els atractius que té aquesta ciutat única al món, redissenyant el plànol d'exposició per millorar l'experiència de visita de la fira, apostant per les últimes tendències i innovacions del sector, comptant amb un Symposium que reunirà als principals players internacionals, creant un ampli programa d'activitats de networking, i preocupant-nos i proposant solucions socials als reptes que planteja el mercat de l'habitatge”.
 
Per això Barcelona Meeting Point ha creat un Comitè d'Innovació format per experts professionals del sector que, mitjançant reunions mensuals, estan assessorant al certamen per adaptar-se a la nova realitat del sector i donar la millor resposta a aquestes noves necessitats. “El resultat de tot això serà un nou BMP molt innovador, molt més atractiu i que convertirà a la ciutat de Barcelona en la capital del sector immobiliari internacional a la tardor” afirma Jordi Cornet.
 
Barcelona Meeting Point afronta una etapa de grans canvis per liderar el nou sector immobiliari i augmentar encara més la seva rellevància internacional. Blanca Sorigué, directora general del CZFB i amb una llarga trajectòria i experiència en l'organització de fires i congressos internacionals d'èxit, es la nueva Directora General de BMP. Blanca Sorigué ha explicat que “en el passat el sector immobiliari va ser un sector molt tradicional, on pràcticament no hi havia innovació, però en els últims anys hem iniciat un canvi de paradigma, que avança a un ritme vertiginós, on les noves tecnologies estan revolucionant l'immobiliari i és obligat innovar per ser competitiu”. Sorigué ha afegit que “des de BMP, com a Fira de referència internacional del sector immobiliari al nostre país, volem liderar aquesta transformació. Per això hem creat aquest Comitè d'Innovació format per grans experts del sector que ens estan assessorant i guiant per posicionar BMP com una de les majors fires mundials del sector immobiliari” 
 
Els millors experts estaran al Symposium Internacional de BMP

Barcelona Meeting Point 2018 compactarà la seva celebració durant 4 dies, del 25 al 28 d'octubre, centrant-se en el professional immobiliari el 25 i 26 d'octubre, i en el gran públic del 25 al 28 d'octubre. Dins del Saló Professional el Symposium Internacional de BMP tornarà a ocupar un lloc molt destacat. Sota el títol “Trends & Innovations” el Symposium Internacional de BMP reunirà en dos dies als principals players internacionals del sector immobiliari: inversors, family Offices, business angels, capital de risc, fons sobirans, promotors, arquitectes i agents immobiliaris.
 
Barcelona Meeting Point serà el lloc on es debatran els temes de present i de futur del sector immobiliari nacional i internacional, per això comptarà amb els millors experts mundials que explicaran com han afrontat i solucionat els seus reptes immobiliaris, arquitectònics o urbanístics. Durant el 25 i 26 d'octubre el Symposium Internacional de BMP ens acostarà les principals tendències en innovació immobiliària amb una jornada específica sobre PropTech posant el focus d'interès en com pensen i quins criteris tenen en compte a l'hora de prendre decisions els directius 4.0.
 
Fernando Conde, President de Newland i membre del Comitè d'Innovació de BMP, ha explicat que “ja tenim confirmada l'assistència d'importants professionals d'EUA, Àsia, Canadà, Regne Unit, França, Països Nòrdic… pel que l'assistència internacional serà major que mai”. Conde ha afegit que “en el Symposium Internacional de BMP també acostarem projectes immobiliaris que estan escometent altres ciutats, com pot ser el cas de Sant Francisco, i que estan dirigits als millenials. Barcelona necessita atreure als millenials per atreure talent, per tant cal pensar en propostes creatives que vagin en aquesta línia”.
 
Open Innovation Marketplace, les Startups seran protagonistes

Una altra de les grans novetats que presentarà BMP 2018, en col·laboració amb La Salle Technova, serà el Open Innovation Marketplace, una zona d'exposició que atraurà a una sèrie de Startups seleccionades que presentaran les millors solucions i el millor talent vinculat al sector immobiliari. En aquest espai s'organitzaran trobades privades entre les Startups i grans empreses. Aquestes Startups també podran presentar els seus projectes enfront d'inversors, emprenedors, empreses del sector o altres potencials partners.
 
Al mateix temps, BMP també entregarà el 1er International BMP Innovation Award que reconeixerà al projecte més destacat presentat entre totes les Startups participants a l’Open Innovation Marketplace. BMP també editarà un Directori amb les principals Startups mundials del sector immobiliari.
 
Una Fira molt més sectoritzada

Barcelona Meeting Point reorganitzarà per complet el plànol de la Fira, així com els punts d'accés i sortida amb l'objectiu de facilitar el flux de visitants per totes les zones del pavelló. Un prestigiós estudi d'arquitectura ha treballat a fons perquè el visitant de BMP tingui la millor experiència de visita possible. Juan Carlos Led, CEO de ABC Realty Barcelona i membre del Comitè d'Innovació de BMP, ha destacat que “el nou plànol de BMP s'inspira al barri de l'Eixample de Barcelona i elimina el passadís central, creant un únic recorregut que obliga a recórrer tot el recinte i millora l'experiència del visitant”.
 
D'aquesta manera, BMP serà una Fira molt més sectoritzada on estarà exposada la major oferta immobiliària del moment, tant de compra com de lloguer, les millors propostes de finançament que millor s'adapten a cada cas concret, així com els Clústers d'Inversors (dedicat a la inversió immobiliària), Reform Point (dedicat a les reformes i disseny d'interiors), Luxury Real Estate (producte immobiliari de luxe) i PropTech Point (noves tecnologies aplicades al sector immobiliari).
 
Dins del Saló dedicat al gran públic, el dissabte 27 d'octubre al matí tindran lloc una sèrie de xerrades gratuïtes amb idees bàsiques que tot ciutadà ha de conèixer a l'hora de vendre o de comprar un habitatge. En aquestes xerrades es tractaran temes com tot el que s'ha de saber a l'hora de contractar una hipoteca, els drets que té el client-consumidor immobiliari, els costos inherents de la compra o venda d'un habitatge (comissions dels APIS, notaria, registre, impostos, etc.), o consells sobre com mostrar un pis que es vol vendre in-situ i com mostrar-ho per internet.

Comitè d’Innovació BMP 2018

El Comitè d’Innovació de Barcelona Meeting Point 2018 està format por:
 
-Jordi Cornet, Delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President de BMP
-Blanca Sorigué, Directora General del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de BMP
-Juan Carlos Álvarez, Director General de Negoci Immobiliari de Servihabitat
-Gonzalo Basso, CEO de Basso Group Capital Advisors
-Carlos Casanovas, Director Corporatiu de Negoci Immobiliari de CaixaBank
-Fernando Conde, President de Newland
-Anton Ferré, Secretari General al Consorci de la Zona Franca de Barcelona
-Antonio Gámiz, MERLIN Properties Barcelona
-Carmina Ganyet, Vicepresidenta del Club Immobiliari Esade Alumni i Directora General Corporativa de Colonial
-Anna Gener, Directora General a Barcelona de Savills Aguirre Newman
-Joan Gutés, Arquitecte - Soci Fundador de Frics B Quantium i Vicepresident de RICS
-Juan Carlos Led, CEO d’ABC Realty Barcelona
-David Manchón, Director General Comercial de Schibsted Spain
-Enrique Martínez-Laguna, President Club Immobiliari Esade Alumni i Vicepresident de CBRE Spain
-Josep Miguel Piqué, President de La Salle Technova Barcelona
-Paco Sensat, Director Immobiliari al Consorci de la Zona Franca de Barcelona
-Jordi Soldevila, CEO de Building Center
-Alberto Valls, Soci de Financial Advisory de Deloitte
-Aleix Valls, CEO i Cofundador de Liquid

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat