Publicitat
Monogràfics · 22 d'Octubre de 2018. 14:26h.

Barcelona Meeting Point presenta la seva 22ª edició amb un enfocament més social i sostenible

Pere Navarro, i la Directora General del CZFB i del BMP, Blanca Sorigué.

Barcelona Meeting Point (BMP), organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB), arribarà a la seva 22 edició del 25 al 28 d’octubre de 2018 en el pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça d’Espanya de Fira de Barcelona. Aquest matí el Delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i President de BMP, Pere Navarro, i la Directora General del CZFB i de BMP, Blanca Sorigué, han presentat davant dels mitjans de comunicació la present edició de la fira, que serà molt més social i que aposta per la innovació i la sostenibilitat com a aspectes claus.  BMP 2018 comptarà amb 280 empreses participants procedents de 21 països -un 5% més respecte a l’anterior edició-, ocuparà 22.000 m2 de superfície bruta d’exposició i celebrarà 24 sessions, entre el seu Symposium Internacional i el BMP Proptech Congress, amb la participació de 85 speakers de primer nivell mundial.
 
El dret a accedir a un habitatge

El president de BMP, Pere Navarro, ha assegurat que “som conscients de la gran dificultat que tenen molts col·lectius per accedir a un habitatge, en especial la gent jove que es veu obligada a marxar-se lluny amb la consegüent fuga de talent que s’està produint en el nostre país”. Navarro ha afegit que “la present edició de Barcelona Meeting Point, més enllà de propostes concretes, serà el punt de trobada on es produeixi un diàleg entre totes les parts implicades per buscar solucions que permetin garantir aquest dret a l'habitatge que tenim tots els ciutadans”. El President de BMP també ha reconegut que “estem davant d’un problema molt complex i de difícil solució al que només podrem donar-li resposta a través de la col·laboració públic-privada”.
 
Dins d’aquest enfoc més social de Barcelona Meeting Point també es vol reivindicar el paper de la dona en el immobiliari, un sector tradicionalment masculí. Segons un estudi publicat pel portal d'ocupació Infojobs, a Espanya només un 9% de les dones treballadores ocupen un càrrec directiu, xifra que en el sector immobiliari es presumeix fins i tot inferior. És per això que el divendres 26 d'octubre BMP 2018 acollirà una taula rodona de debat organitzada pel col·lectiu WIRES (Women in Real Estate Spain) que tractarà el tema “Tendències en el Real Estate: Digitalització, Sostenibilitat i Benestar”.
 
L'últim en tendències i innovació immobiliària

“Trends & Innovations” és el títol del Congrés de BMP, que inclou el Symposium Internacional de BMP i la primera edició de BMP Proptech Congress. Tota una declaració d’intencions del certamen en el seu objectiu d’apropar i presentar als assistents lo més últim del sector. Blanca Sorigué, Directora General de BMP, ha explicat que “el Symposium Internacional de BMP reunirà als principals players del sector immobiliari per debatre i analitzar en profunditat l’actualitat i el futur del mercat residencial, d’oficines i hoteler”. Sorigué tambén ha subratllat que “en el BMP Proptech Congress destacats experts internacionals ens aproparan les darreres tendències i innovacions immobiliàries, pel que a BMP el futur es convertirà en present”.

Entre els speakers més destacats que participaran al Congrés de BMP cal destacar a Alex Edds, Top-25 influencer mundial del sector del Proptech, Alexander Gebauer, CEO a Europa de l'Est de Allianz Real Estate, Alex Mackenzie, Director d'Immobiliari de The Blackstone Group, Francisco Milone, Soci i Director Immobiliari a Europa de Värde, Tina Paillet, Presidenta de RICS, Peter Papadakos, Director General de Green Street, o Gregg Boulot, Director General de Morgan Stanley, entre uns altres
 
Solucions smart i sostenibles

Una altra de les novetats de la present edició de Barcelona Meeting Point és la creació del BMP Startup Connection Hub, una zona d'exposició on 50 startups presentaran solucions disruptives que impacten directament en l'immobiliari, redefinint la manera en la qual es realitzen els negocis i aportant tècniques de construcció i rehabilitació més eficients i sostenibles. En aquest espai podrem veure l'oferta de serveis financers emergents, tecnologies avançades que estan facilitant gestionar i operar edificis i ciutats de forma més eficient, marketplaces, blockchain o tecnologies com el big data que faciliten el procés de presa de decisions en l'intercanvi de propietats immobiliàries.
 
El Delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president de BMP, Pere Navarro, també ha explicat que “BMP és la primera fira del sector que presenta un programa d’acceleració d’startups, de 6 mesos de duració, en el que participaran les 10 millors startups que estan presents a la fira. Aquest programa d’acceleració està promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i dirigit per La Salle Technova”.
 
Cal destacar que la present edició de BMP, que concentra tota la seva activitat en 4 dies per reduir costos en les empreses participants, també potenciarà les activitats de networking. En aquest sentit la fira ha creat els “Match to Meet”, una eina que en funció de les necessitats dels visitants del certamen els posa en contacte directe amb aquelles empreses expositores que poden donar respostes a les seves necessitats.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat