Publicitat
Monogràfics · 2 de Desembre de 2022. 18:13h.

Barcelona serà l'amfitrió de la XXVI edició de la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica

Barcelona acollirà en 2023 el major esdeveniment de zones franques de les Amèrica, la XXVI edició de la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica. Així ho ha decidit l'Assemblea General de l'Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) celebrada en el marc del congrés d'enguany que ha tingut lloc els dies 1 i 2 de desembre a República Dominicana. D'aquesta manera la Zona Franca de Barcelona actuarà d'amfitriona després que la candidatura presentada pel delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, hagi aconseguit seduir als membres de l’AZFA.

D'aquesta manera el DFactory Barcelona, el node d'indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona acollirà la XXVI edició de la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica del 7 al 9 de novembre de 2023. Aquest esdeveniment també coincidirà en dates amb la celebració de l’Smart City Expo World Congress a la Fira de Barcelona.

Cal destacar que la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica és l'esdeveniment més important per al sector les Zones Franques d'Iberoamèrica en el qual operadors, usuaris, entitats governamentals, inversors, consultors i proveïdors de la indústria es donen cita per a discutir la situació actual, avanços, innovacions, millors pràctiques, tendències i desafiaments del futur. Per a entendre la magnitud d'aquest esdeveniment cal posar en valor que l’AZFA, com a organitzadora del congrés, representa actualment als seus afiliats en 25 països de 2 continents aglutinant més de 600 zones franques amb més de 13.000 empreses instal·lades en elles.

La Zona Franca de Barcelona ja va acollir el congrés anual de l’AZFA al 2019, coincidint amb la celebració del SIL en una edició que va albergar simultàniament altres 4 grans congressos internacionals: Congrés Mundial de Zona Franques (AICE), Congrés ALACAT, Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs) i el MedaLogistics Summit.

Durant l'Assemblea General de la AZFA la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, també ha estat reelegida com a vocal de l'Associació de Zones Franques de les Amèriques.

La Zona Franca de Barcelona, model d’èxit

Avui ha finalitzat a República Dominicana la XXV edició de la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica 2022, organitzada per l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA), a on s’ha presentat als seus assistents el model de la Zona Franca de Barcelona com a cas d’èxit. És per això que el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha estat convidat a realitzar una intervenció per explicar el model de l’entitat basat en la innovació, tecnologia, automatització de processos i sostenibilitat.

Durant la seva intervenció, Navarro ha presentat els principals projectes que estan desenvolupant, com és el cas de DFactory Barcelona, que actualment ja compta amb 30 empreses instal·lades i 500 persones treballant, i s'està erigint en el principal node d'indústria 4.0 del sud d'Europa amb activitat relacionada amb la robòtica, impressió 3D, IA, sensórica, manufactura avançada, blockchain, IoT... De la mateixa manera també ha esmentat la Logistics 4.0 Incubator, que començarà la seva activitat a principi de 2023, i el 3D Incubator, la primera incubadora d'empreses d'impressió 3D d'Europa, que ha aconseguit superar les 100 empreses incubades un any i mig abans del que es preveu inicialment.

El delegat especial de l'Estat en el CZFB també ha explicat la implicació de l'entitat en un àmbit industrial amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit ha donat a conèixer les principals iniciatives que està duent a terme en aquest sentit com són el Consell de la Dona ZF o el projecte EcoCircular ZF, entre altres.

La directora general del CZFB, Blanca Sorigué, també ha assistit a la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica, on ha aprofitat per a promocionar la pròxima edició del SIL 2023, que tindrà lloc del 7 al 9 de juny al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaza d’Espanya de Fira de Barcelona. Precisament aquesta serà una edició molt especial de la fira líder de logística, transport, intralogística i Supply Chain d'Espanya, el Mediterrani, el Sud d'Europa i Amèrica Llatina, amb la celebració del seu 25 aniversari. Igualment, el SIL 2023 tornarà a reafirmar-se com el punt de trobada del sector i el pont ideal per als negocis logístics entre Europa i Amèrica Llatina en celebrar-se, també enguany, el XXXIX Congrés de ALACAT, el major congrés logístic de Llatinoamèrica.

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d'activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l'economia 4.0 i organitza esdeveniments d'interès econòmic per a Barcelona com el major saló logístic d'Espanya i el Sud d'Europa, el SIL, així com grans esdeveniments de referència amb un format innovador com la Barcelona New Economy Week (BNEW) o la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW).

En el seu plenari té representants del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jose Antonio MERIDA DE LA TORR, Malaga, 07/12/2022 - 16:53

Miguel BUCH(Miquel en el imperio soñado) saldría desquiciado por este asunto. 155 heridos, tren número 155 esto definitivamente es una conspiración como las 1714000 mascarillas, el pisotón de Pepe a MESSI que presentó Raül ROMEVA(con diéresis en el imperio soñado) en la UE. Un desastre ya digo. La conspiración soñada. ¿O no?