Publicitat
Monogràfics · 17 de Maig de 2017. 17:20h.

BIZBarcelona: solucions per a empreses i emprenedors

Saló BizBarcelona: 31 de maig i 1 de juny

La Diputació de Barcelona estarà present el proper 31 de maig i 1 de juny, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, al Saló BizBarcelona amb l'objectiu d'ampliar l'abast territorial de la iniciativa i difondre l'activitat que realitzen els centres locals de serveis a les empreses de tota la demarcació.

L’estand de la Diputació dedicat als Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) de la demarcació es convertirà, en aquest dos dies, en un espai per difondre entre les persones emprenedores i les empreses les activitats dels CLSE de la demarcació i per donar a conèixer i comercialitzar entre els assistents l'oferta de vivers, centres i hotels d'empreses i espais de Coworking d'iniciativa local.

Enguany, la transformació serà el gran leitmotiv de BizBarcelona, sota el lema “Suma’t al moviment transformador”. Així, els continguts i activitats de BizBarcelona, adreçats per igual a emprenedors i pimes, mostraran com els nous contextos de canvi obliguen a buscar noves solucions i reinventar-se per adaptar els projectes als nous temps des de les opcions d'una economia verda i circular que aposti per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i d'una economia plural quant a diversitat de models de negoci i pràctiques empresarials.

foto1.jpg

Creació de més de 3.400 empreses

La microempresa i la petita i mitjana empresa són claus per desenvolupar el teixit empresarial dels territoris i generar llocs de treball. Per això, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona apropa recursos tècnics i econòmics als Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), que acompanyen les persones emprenedores i empresàries en la gestació, creació, posada en marxa i consolidació d'activitats econòmiques, amb l'objectiu de desenvolupar el teixit empresarial del seu territori.

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses han contribuït a crear més de 3.400 empreses al llarg de l'any passat que, en termes d'ocupació, s'han concretat en 5.046 llocs de treball nous.

Quant a usuàries, prop de 64.200 persones emprenedores i més de 34.000 empreses han estat ateses pels CLSE de la demarcació al llarg de 2016. A més, s’han realitzat 1.549 accions de foment de la cultura emprenedora, prestat 81.979 serveis d’informació a persones emprenedores  i atès 33.224 consultes a persones emprenedores.

Pel que fa a la formació, s’han realitzat 2.722 cursos de formació empresarial a 32.396 participants, amb un total de 22.225 hores de formació impartides.

Posant més xifres, a través dels  Centres Locals de Serveis a les Empreses s’ha donat suport a l’elaboració de 4.721 plans d’empresa assessorats, s’han prestat 5.926 serveis de tramitació de subvencions o de constitució d’empreses i s’han acompanyat 10.953 projectes empresarials, tant de creació com de consolidació d’empreses.

1.700 mòduls d’empresa

A la demarcació de Barcelona, hi ha 44 municipis que disposen d’un total de 66 espais d’allotjament empresarial d’iniciativa local en funcionament o a punt d’iniciar l’activitat, que ofereixen més de 1.700 mòduls d’empresa. En concret, hi ha 1.653 per a empreses de servei i 75 per a empreses industrials.

Actualment, la demarcació compta amb 98 ens locals proveïdors de serveis a les empreses que cobreixen la pràctica totalitat de la població. Aquests centres, en funció dels serveis oferts, es classifiquen en centres de serveis avançats (27 a tota la demarcació i que presten serveis tant a persones emprenedores com empreses), centres de serveis bàsics (50 centres que focalitzen la seva acció a les persones emprenedores) i altres ens locals proveïdors de serveis (21 centres que presten algun tipus de servei empresarial amb caràcter més puntual). 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat