Monogràfics · 30 de Setembre de 2022. 10:43h.

BNEW, l'esdeveniment únic sobre l'economia 4.0, obre les seves portes dilluns que ve

Dilluns que ve, 3 d'octubre, començarà la tercera edició del Barcelona New Economy Week (BNEW) a l'emblemàtic edifici DFactory. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) tornarà a convertir a Barcelona en la capital mundial de la nova economia, assumint el seu rol com a motor transformador i innovador dins d'aquesta metamorfosi global.

Del 3 al 6 d'octubre, BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb 1.500 start-ups participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents, la meitat d'ells de manera presencial, de més de 100 països.

L’acte inaugural, que se celebrarà el dilluns a les 10 hores al DFactory Barcelona, estarà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay, el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, i la tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, a més del delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

En aquesta edició l'esdeveniment es desenvoluparà al modern edifici DFactory, un centre que ajuda a impulsar la transformació del marc productiu espanyol i recolza a les empreses durant el seu procés de digitalització, promovent així la creació d'un ecosistema per atreure talent, tecnologia i inversió. De fet, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 50%, amb 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

El CZFB aposta per un caràcter híbrid de l'esdeveniment, que gràcies a la plataforma digital d'última generació de BNEW, les diferents activitats es podran seguir des de qualsevol part del món, tant en directe com en diferit. Així mateix, mitjançant intel·ligència artificial, aquesta plataforma permetrà gaudir dels avantatges d'un networking de qualitat, aportant a cada participant propostes de persones en organitzacions amb les quals té interessos comuns. També, el mateix esdeveniment està concebut per a potenciar la creació de xarxes de relació, fomentant el networking presencial.

Per a Pere Navarro, “des del primer moment la nostra intenció era que el BNEW s'anés transformant segons els esdeveniments mundials, adaptant-se a la nova situació socioeconòmica; d'aquesta manera, ens asseguràvem una continuïtat a llarg termini”. El delegat també afirma que “per al CZFB és un privilegi disposar d'un edifici com el DFactory per tornar a la presencialitat, ja que l'esperit d'aquest lloc és similar al que busquem amb el BNEW, la interconnexió entre sectors i professionals de tot el món per a la nova economia”.

Per part seva, Blanca Sorigué comenta que “des de dilluns que ve podrem gaudir de més de cent hores de contingut sobre set sectors principals d'aquesta transformació mundial: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience. A més, aquestes verticals estan formades per temàtiques que es tractaran de manera transversal, com és la digitalització, la sostenibilitat o la igualtat”.

Premis Millor Start-up BNEW 2022

El pròxim 5 d'octubre, a partir de les 20 hores i a l'Estació de França, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, presidirà l'acte de lliurament dels Premis a les Millors Start-ups de BNEW 2022 de cadascuna de les verticals (Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent i Sustainability).

Més de 50 empreses emergents han presentat la seva candidatura al concurs del BNEW Startup Innovation Hub, en el qual el jurat avaluarà les solucions dels participants segons l'impacte que aquestes tinguin en la indústria, la capacitat dels equips de gestió i les solucions tecnològiques d'alt valor que aportin avantatges competitius sostenibles. Així mateix, es tindrà en compte el potencial de creixement sostenible de la start-up, la seva capacitat per influir en l'economia i la societat, i el seu component d'innovació.

Les 7 verticals de la nova economia

A BNEW Digital Industry s'abordaran les possibilitats que ofereix el món digital, com el metavers en el model de fabricació intel·ligent, la ciberseguretat en la indústria 4.0 o el paper clau de la dona en la tecnologia. Una de les novetats en aquesta edició serà l'estudi de les noves tendències d'inversió a tot el món, a la vertical denominada BNEW Invest, fent èmfasi sobre riscos i oportunitats de l'economia actual, la inversió en energies renovables o les criptomonedes.

BNEW Real Estate reunirà els principals actors i empreses sota temàtiques referents a comercial real estate, arquitectura sostenible, smart cities o Proptech. A la vertical BNEW Mobility, el sector privat i públic es reuniran per a exposar una sèrie de solucions i propostes en matèria de mobilitat, estudiar els nous reptes sobre el futur del ferrocarril, els Smart ports i la denominació d'avions green.

Encara que la sostenibilitat serà transversal amb presència en la resta de verticals, el CZFB aposta pel seu compromís amb els ODS fixats a l'Agenda 2030 a través de BNEW Sustainability, tractant temes referents al consum sostenible, la importància de l'economia circular o la gestió de residus, en sectors importants com la moda i l’alimentació. El panell denominat BNEW Talent és una altra de les verticals de major interès, ja que es parlarà sobre els grans desafiaments del sector, com l'educació, la igualtat o els nous perfils que està creant la indústria 4.0.

Entre els ponents que participaran en aquests panells trobem a Daniel Setó, director general d’ALISYS; Maria Camila Moreno, directora executiva de l'Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA); Javier Burón, gerent d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona; Sara Aagensen, secretària d'Estat d'Energia al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Josefina Lindblom, responsable de polítiques a la Comissió Europea; Raül Blanco, secretari general d'Indústria i de la Petita i mitjana empresa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme; o Conxita Font, responsable dels fons europeus a la secretària d'Afers Exteriors i la UE.

Com a vertical diferent de la resta, estarà BNEW Experience, enfocada a donar a conèixer l'oferta d'oci i cultura de la ciutat de Barcelona. Esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata o Gin; showcookings a càrrec de destacats xefs; experiències tecnològiques i immersives; o fins i tot exposicions d'escultura, pintura i moda.

El BNEW organitzarà també les sessions Inspirational Speakers, on personalitats com Josef Ajram, especialista en borsa i mercats, o Laura Rojas-Marcos, doctora en psicologia, ens parlaran de les seves pròpies experiències en el sector.

El BNEW disposa d’una pàgina web amb informació de l’esdeveniment, oberta a inscripcions, mentre que als perfils de Twitter i LinkedIn s’hi van donant a conèixer als diferents speakers i empreses participants.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat