Publicitat
Monogràfics · 12 d'Abril de 2018. 18:47h.

Cimera logística mundial a Barcelona del 5 al 7 de juny

 

Per primera vegada en la seva història, el Congrés de l'Associació d'Agents de Duanes de les Amèriques (ASAPRA) se celebrarà a Europa, i tindrà lloc a Barcelona. La 36ª edició del Congrés d’ASAPRA se celebrarà del 5 al 7 de Juny al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaza Espanya de Fira de Barcelona, dins del SIL 2018, coincidint amb la celebració del 20 Aniversari de la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa. S’espera la presència de 400 professionals internacionals del sector de la logística, les duanes i el comerç internacional.

Aquest matí, en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, Delegat Especial de l'Estat en el CZFB i President del SIL, Antonio Llobet, president del Col·legi General d'Agents de Duanes d'Espanya, i Roberto Fuentes, vicepresident primer d’ASAPRA, han presentat davant els mitjans de comunicació la 36ª edició del Congrés d’ASAPRA.

Reunió d’alts càrrecs mundials de duanes i del comerç internacional

 El Congrés d’ASAPRA reunirà durant 3 dies a Barcelona a alts càrrecs mundials del comerç internacional i del sector duaner que participaran com Speakers. Entre els més de 30 speakers internacionals que participaran cal destacar a Pedro Castro, President d’ASAPRA, Enrique Canon, president del Consell de l'Organització Mundial de Duanes, Máximo de Gregorio, president de la Confederació Internacional d'Agents de Duanes (CONFIAD), Steve Parker, president de l'Associació Europea d'Importadors, Exportadors, Operadors Logístics i Representants de Duanes (CLECAT), Ricardo Treviño, Secretari General de l’Organització Mundial de Duanes (OMA), Pilar Jurado, Directora General de Duanes de l’Agència Tributària d’Espanya, o Antonio Llobet, president del Col·legi d'Agents de Duanes d'Espanya, entre uns altres.

 Jordi Cornet, Delegat Especial de l'Estat en el CZFB i President del SIL, s’ha mostrat molt satisfet i ha assegurat que “és un honor comptar dins del SIL, en una edició tan especial com és la del nostre 20 Aniversari, amb la celebració del Congrés més gran d'Agents de Duanes que existeix a Amèrica. Estem molt agraïts i enormement feliços de poder acollir el Congrés d’ASAPRA, la primera vegada que se celebrarà a Europa”. Cornet ha recordat que “en el SIL sempre hem apostat per tendir ponts logístics per als negocis, els contactes i el coneixement entre el Mediterrani i Amèrica Llatina, amb experiències molt positives amb la celebració del Congrés ALACAT 2016 o la Cimera Llatinoamericana de Logística i Transport”.

 “L’eficiciència duanera, responsabilitat de tots”, eix principal

 Sota el títol “L’eficiciència duanera, responsabilitat de tots”, el Congrés d’ASAPRA vol donar un enfocament sobre cap a on van les duanes per adaptar-se als canvis, al mateix temps que donarà respostes a les noves tendències i a les incerteses que ha d'afrontar el sector duaner i del comerç internacional. Una d’aquestes incerteses és, precisament, el tema de la ciberseguretat derivada de l’e-commerce. “La gestió de la seguretat en el comerç electrònic és un dels temes que més preocupa al sector” afirma Antonio Llobet, president del Col·legi General d’Agents de Duanes d’Espanya. “Encara recordem els atacs informàtics que van sofrir algunes de les grans navilieres mundials que durant uns dies van ser presoneres d'uns hackers que van paralitzar el comerç internacional”, afegeix Llobet.

 El Congrés d’ASAPRA també abordarà les noves tendències que tindrà d’assumir de forma immediata el sector duaner i del comerç, com pot ser el cas del Blockchain. Al mateix temps també es destacarà la importància del associacionisme internacional pel desenvolupament de la logística i les duanes amb la participació de la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionales d’Amèrica Llatina (ALACAT), la Confederació Internacional d’Agents de duanes (CONFIAD) o l’Associació Europea d’Importadors, Exportadors, Operadors Logístics i Representants de duanes (CLECAT), entre d’altres.

 Dins del Congrés d’ASAPRA també se celebrarà la Cimera Llatinoamericana de Ports, que organitza Puertos del Estado, i la Jornada de Zones Franques, que tradicionalment se celebra dins del Congrés del SIL.

Una Associació que representa a més de 25.000 Agents de Duanes

 ASAPRA integra en una sola entitat a les càmeres, federacions, associacions i unions d'agents, expenedors i/o corredors de duanes d'Amèrica Llatina, Espanya i Portugal. D'aquesta forma, els agents de duanes representats per ASAPRA aconsegueixen a més de 25.000 professionals distribuïts per 21 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Espanya -a través del Consell General d’Agents de Duanes d’Espanya-, EUA, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

Roberto Fuentes, vicepresident primer d’ASAPRA, ha explicat que “poder portar el Congrés ASAPRA al SIL de Barcelona ha estat un enorme repte i ens ha suposat un gran esforç. Serà la primera vegada que celebrem el nostre Congrés a Europa per que volem apostar per tenir una bona connexió entre el Mediterrani, Europa i Amèrica”. Fuentes també ha afegit que “ASAPRA és una Associació amb molta activitat i amb molt pes dins de l'Associació Mundial de Duanes (OMA), doncs som l'òrgan consultiu del sector privat. Actualment estem iniciant una nova etapa en la que volem obrir ASAPRA a qualsevol país del món seguint l’exemple d’Espanya, que ha estat present com a soci des de l’inici de la nostre associació fa 50 anys”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jfuertesf, Barcelona , 21/04/2018 - 16:34

El congreso, en sí, me parece fantástico, y más que se celebre aquí. Pero, por favor, escriban ustedes buen: o en castellano, o en catalán. "Cimera" es "cumbre" en castellano. Gracias.