Publicitat
Monogràfics · 30 d'Octubre de 2017. 14:15h.

El 2019 Barcelona serà la seu del congrés mundial de zones franques

    •    A la reunió de la direcció de l’Organització Mundial de Zones Franques s’ha decidit que Barcelona sigui la seu de la seva oficina al Mediterrani i s’ha confirmat que el CZFB serà l’amfitrió del 5è congrés internacional.

    •    El congrés tindrà lloc juntament amb el Saló Internacional de la Logística (SIL) al juny de l’any 2019 i implicarà el desplaçament a Barcelona d’aproximadament un miler de delegats de zones franques.

    •    El Consorci barceloní guanya protagonisme en el sector després de la nominació de Jordi Cornet com a president de l’Asociación de Zonas Francas de España.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona serà l’entitat organitzadora del Congrés Mundial de Zones Franques, conegut internacionalment comaWorld FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE). Tindrà lloc el mes de juny de 2019 conjuntament amb el Saló Internacional de la Logística (SIL).

El Consell de Direcció de l’Organització Mundial de Zones Franques, presidit per Mohammed Al Zarooni, s’ha reunit avui a Barcelona per aprovar el pressupost de 2018, entre d’altres assumptes ordinaris de l’entitat. La direcció del CZFB ha signat l’acord per a l’organització del congrés mundial de 2019; Barcelona acollirà l’oficina regional del Mediterrani.
 
Mohammed Al Zarooni s’ha felicitat “pel continu creixement de la WFZO i per la seva utilitat com a plataforma internacional d’innovació i sostenibilitat. Mostra el paper clau de les zones franques en el comerç mundial i la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic”.
 
Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, ha destacat la conveniència de mantenir el protagonisme de Barcelona en el món econòmic “com a ciutat oberta, integradora i cosmopolita” i ha afegit que “l’experiència del CZFB en l’organització de fires i congressos internacionals, el prestigi d’Espanya com a plataforma logística mundial i l’atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani han estat factors determinants per acollir el congrés.”
 
En aquest sentit ha agraït “a l’Ajuntament de Barcelona i, molt especialment, a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el seu suport perquè Barcelona sigui la seu d’aquest congrés, la qual cosa és una excel·lent notícia per a Espanya, per a Catalunya i per a la ciutat; es demostra així que la unitat d’acció i la suma d’esforços permeten assolir els reptes que ens planteja el món globalitzat.”

El congrés d’AICE atraurà a Barcelona a un miler de representants de zones franques del món. Les anteriors edicions de l’AICEhan tingut lloc al2015 i 2016 a Dubai -seu permanent de l’Organització Mundial de Zones Franques-, i a Cartagena d’Índies (2017). L’edició del 2018 tindrà lloc als Emirats Àrabs Units. En 2019 serà el torn de Barcelona, que acollirà la cinquena edició de l’AICE com a Ciutat enclavi de comerç internacional.

presentaciowc.jpg

La reunió barcelonina de la direcció de la WFZO ha coincidit amb una visita al CZFB de l’America’s Free Zone Association (AZFA), de manera que els membres de les dues organitzacions i la direcció del Consorci han mantingut contactes de networking.

Jordi Cornet, delegat Especial de l’Estat i president executiu del CZFB ha estat nomenat recentment president de l’Associació Espanyola de Zones Franques d’Espanya, una decisió que és una aposta més de l’entitat espanyola pel CZFB i del seu lideratge en el sector. L’associació agrupa les actuals 7 Zones Franques d’Espanya (Barcelona, Cadis, Vigo, Tenerife, Gran Canaria, Santander i Sevilla).

La WFZO agrupa a 350 zones franques de 78 països. Segons aquesta organització, en el món hi ha unes 3.500 zones franques en 130 països, que representen més de 70 milions de llocs de treball, el que equival aproximadament a l’1% de la població activa mundial registrada.

El CZFB és una entitat pública creada al 1916 pel govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i els estaments econòmics de la ciutat que, amb un històric esperit de concertació, es dedica a la generació d’activitat comercial logística i econòmica. Gestiona el Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona, la seva zona franca duanera i promou àrees industrials, logístiques i urbanes, així com esdeveniments firals d’interès empresarial, immobiliari i logístic, com és el cas del Saló Internacional de la Logística (SIL).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat