Monogràfics · 31 de Gener de 2022. 11:21h.

El 2021, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” ha facilitat 41.482 nous llocs de treball a persones vulnerables

El programa d’integració laboral Incorpora de la Fundació ”la Caixa” va facilitar 41.482 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat el 2021. Això va ser possible gràcies a la col·laboració de 14.532 empreses en aquest projecte de responsabilitat social.

En el total d’insercions, hi destaquen 2.766 de persones amb problemes de salut mental i emocional. En un any en què aquests tipus de trastorns s’han incrementat de manera preocupant, a més de reforçar la integració laboral i l’acompanyament a persones afectades, el programa ha impulsat jornades formatives i pràctiques per als tècnics per identificar i abordar amb eficàcia els problemes mentals i emocionals en els processos d’inserció. En total, s’han atès 6.498 persones.

«Aquest any ha estat més significativa que mai la nostra línia d’atenció a la salut mental, en què hem impulsat oportunitats de treball per a persones amb trastorns psicològics, i hem creat eines i recursos per als professionals de la Xarxa Incorpora amb l’objectiu de millorar l’atenció i l’acompanyament a les persones que ho necessiten», afirma el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Incorpora també s’ha adaptat a les necessitats sorgides en el context pandèmic, especialment en l’àmbit sociosanitari, la neteja, la logística i el comerç, i ha creat ponts amb les empreses i ha ofert accions formatives que preparen els demandants d’ocupació per a treballs essencials.

De les 41.482 insercions, 22.527 han estat de dones i 18.955 d’homes. A més, 9.909 eren persones amb alguna discapacitat, i 31.573, persones en risc o situació d’exclusió.

Així mateix, 38.131 de les contractacions es van produir a Espanya i 3.351 a l’estranger, ja que el programa es desenvolupa també a Portugal, el Marroc, Polònia i Hongria.

El programa Incorpora, posat en marxa el 2006, té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de la feina com a forma d’inserció social. Per això, crea ponts entre les empreses i les prop de 500 entitats socials que desenvolupen el programa i amb les quals la Fundació ”la Caixa” acaba de renovar els acords de

col·laboració per setzè any consecutiu.

El 2021, les entitats van intensificar la seva tasca per donar resposta a les noves necessitats sorgides. La xarxa de més de 1.200 tècnics del programa ofereix atenció personalitzada i seguiment continuat als participants abans, durant i després de la seva contractació

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat