Monogràfics · 22 de Juliol de 2019. 10:59h.

El 89% dels conductors catalans respecta la distància de seguretat en avançar els ciclistes a la carretera

El 89% dels conductors de Catalunya respecta la distància de seguretat en avançar als ciclistes a la carretera. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi publicat per Gonvarri i Movistar sobre hàbits de conducció al volant. L’informe analitza també els hàbits dels conductors de vehicles de motor i el seu comportament respecte als ciclistes, entre altres aspectes.

A l’hora de respectar els drets dels ciclistes a la carretera, set de cada deu, un 67% exactament, està d’acord que els ciclistes tenen els mateixos drets a circular per carretera que els vehicles a motor, encara que el 35% d’aquests creuen que es juguen la vida al fer-ho i un 32% creuen que poden conviure sense problema.

Davant dels diferents casos d’atropellament a ciclistes a la carretera, el 57% dels catalans opina que els conductors són els culpables. Un 54%, més de la meitat, creu que és l’estat de les carreteres. I un 46% creuen que la culpa la tenen els ciclistes (els de 25 a 34 anys majoritàriament). Tan sols el 10% considera que són incidents puntuals i no hi ha cap problema de convivència.

Tant conductors com ciclistes opinen que l’ús de les tecnologies d’assistència a la conducció millora la seguretat viària. En aquest sentit, el 85% dels catalans enquestats pensa que la tecnologia pot ajudar-los a conduir més segur.

Estudi sobre hàbits de conducció

“Rodamos Juntos” és el missatge pel respecte i la convivència en carretera entre els conductors i els ciclistes que encapçalen la campanya de seguretat viària que reprèn Movistar, amb l’objectiu d’evitar aquest tipus d’accidents que es produeixen especialment als mesos d’estiu.

Els ciclistes professionals del Movistar Team, conscients dels riscos que pateixen els ciclistes aficionats a les carreteres, han cedit la seva imatge a la campanya  #RodamosJuntos.

La web http://www.rodamosjuntos.org ofereix consells pràctics elaborats per la DGT i la RFEC mostrant algunes de les situacions més freqüents que viuen ciclistes i conductors cada dia, com a conseqüència de la creixent convivència del vehicle i la bicicleta a les carreteres. I entre ells, Alejandro Valverde i Pedro Delgado aborden consells de circulació viària.

Sobre Gonvarri i Emotional Driving

Emotional Driving, programa de seguretat viària de Gonvarri el 2014, aspira a conscienciar el conjunt de la societat a conduir de manera més responsable i segura.

Gonvarri Industries compta amb 43 fàbriques a 19 països des d’on subministra solucions metàl·liques per al sector de l’automòbil i la seguretat viària. Gonvarri Industries té 6.000 treballadors i va assolir uns ingressos de 3.500 milions d’euros el 2018.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marc, Salou, 23/07/2019 - 14:02

el becari hagués pogut triar una altra foto...alguna foto on ES RESPECTI LA DISTANCIA DE 1,5M...i no aquesta foto de la 'sticky bottle'. vaya nivell maribel!