Publicitat
Monogràfics · 2 de Març de 2023. 12:16h.

El Centre Espanyol de Logística porta l’EUROLOG per celebrar el 25è aniversari del SIL a Barcelona

EUROLOG, el Congrés anual de l'ELA (European Logistics Association), celebrarà la seva 26 edició els dies 6, 7 i 8 de juny a Barcelona; el 7 de juny ho farà dins del marc del SIL Barcelona; i els dies 6 i 8 a les instal·lacions del DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb visites a instal·lacions logístiques i l'ELA Research Day, respectivament.

La primera edició de l’EUROLOG va ser l’any 2002, també al SIL Barcelona, i ara, més de 20 anys després i havent recorregut diferents ciutats europees com Atenes, Bucarest, Milà, Lisboa o Berlín, entre altres, torna a la seva primera amfitriona, la Fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa, el Mediterrani i Amèrica Llatina, pel seu 25 aniversari. Gràcies a congressos com l’EUROLOG, s'estableix un punt de trobada on es debaten i analitzen els principals temes logístics i tendències.

L'ELA, de la qual CEL és Membre Fundador, és una federació constituïda per 30 associacions europees i amb un abast de més de 50.000 empreses, arriba a gairebé tots els països d'Europa Central i Occidental, així com altres regions. El seu objectiu és proporcionar un fòrum internacional per a la creació de xarxes, la promoció i el desenvolupament de la professió de la logística i la cadena de subministrament.

Paolo Bisogni, president de l'ELA, celebra la realització de la 26a edició de l’EUROLOG després de 3 anys de paralització a causa de la pandèmia, “l’EUROLOG sempre ha estat una gran oportunitat perquè els professionals de la logística es reuneixin i intercanviïn idees i pràctiques. Al celebrar-se cada any en un lloc diferent, l’EUROLOG ofereix l'oportunitat de combinar temes nacionals amb altres europeus més amplis. L’any 2002 l’EUROLOG es va organitzar al SIL de Barcelona i per a l'ELA és un plaer i un privilegi poder repetir-ho ara, en el seu 25 aniversari. Serà una oportunitat per fer una retrospectiva de l'evolució del sector en el qual hem viscut tant evolució, com a disrupcions i al qual els professionals europeus de la logística i la cadena de subministrament s'han anat adaptant gràcies a la innovació tecnològica i al desenvolupament del talent professional”.

En paraules de Ramón García, director general del Centre Espanyol de Logística i membre del Board de l’ELA, “estem en un moment crucial per al redisseny de les cadenes de subministrament a nivell global; en el qual Europa ha de tenir un paper molt rellevant; per això, portar a Espanya l’EUROLOG amb els actors que estan participant en aquest debat és una gran oportunitat”.

Per part seva, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, ha explicat que “comptar amb la celebració de l’EUROLOG dins del SIL és una gran oportunitat i una excel·lent notícia per a tot el sector de la logística que posarà al nostre país en el focus mundial de la cadena de subministrament a principis de juny. El SIL sempre s'ha caracteritzat per apostar pel seu caràcter internacional i aquest any, el del nostre 25 aniversari, comptarem amb el major congrés del sector a Europa -EUROLOG-, el major congrés d'operadors logístics i transitaris d'Amèrica Llatina -ALACAT-, el MedaLogistics Week i la European Conference & European Research Seminar del CSCMP, esdeveniments tots ells que establiran i reforçaran llaços de col·laboració i oportunitats de negoci i de networking”.

El Congrés es dividirà en tres jornades; la primera d'elles, el 6 de juny, tindrà lloc al DFactory Barcelona, el hub líder per a la promoció i el desenvolupament de la indústria 4.0 impulsat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona- allí es realitzarà una visita per les seves instal·lacions, a més d'altres visites a instal·lacions logístiques rellevants de la zona.

La segona jornada, en el marc del SIL, el 7 de juny, reunirà experiències i visions sobre els temes més actuals i rellevants en logística, ponències de directius de les principals empreses i institucions europees, debats sobre l'impacte econòmic i mig ambiental de les estratègies logístiques implementades per les empreses, solucions disruptives que estan marcant el món de la logística i les claus necessàries per al desenvolupament de la logística com a professió i el talent futur davant els nous reptes.

Finalment, l’EUROLOG acabarà el 8 de juny, al DFactory, on es durà a terme l'ELA Research Day, el congrés acadèmic de l'ELA, que congregarà a investigadors logístics de les principals universitats de tota Europa.

El perfil dels assistents a EUROLOG comprèn a representants dels països membres de les associacions que conformen l'ELA, alts directius de l'activitat logística i la gestió de la cadena de subministrament a nivell europeu, a més dels principals acadèmics i experts en logística.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat