Publicitat
Monogràfics · 18 d'Octubre de 2018. 02:43h.

El Consorci comença la promoció de la incubadora d’impressió 3d europea i del hub dfactory de la Zona Franca

El delegat especial de l’Estat al CZFB,  Pere Navarro , ha  presidit avui la presentació del projecte DFactory a la fira Barcelona Industry Week (BIW) que  consta de dos projectes específics: la 3DFactory Incubator, la incubadora europea de projectes  de manufactura additiva, i el DFactory 4.0, àrea hub en la que es vol crear un ecosistema  d’empreses industrials de tecnologia digital avançada en el  cor de la Zona Franca barcelonina.

Els dos projectes són la gran aposta del Consorci davant del repte digital i el canvi de paradigma econòmic que està revolucionant transversalment tots els sectors productius . Les dues  iniciatives s ón germinals i multiplicadores de nous usos productius,  ja que a través de la  generació de valor, la construcció de sinèrgies i la projecció internacional s’espera que la nova  economia 4.0 s’estengui com una taca d’oli en aquest entorn empresarial.

El 3 DFactory Incubator , amb capacitat per prestar serveis simultàniament a unes 25 iniciatives vinculades amb la impressió 3D, incubarà projectes de manufactura additiva d'aquelles  empreses start -ups i petites i mitjanes que s’inscriguin a proposals@dfactorybcn.org dins de la  convocatòria oberta pel CZFB fins a final d’any ( bases al web  www.dfactorybcn.org )

UNA APOSTA ÚNICA A EUROPA

El  3DFactory Incubator ocuparà 600 m 2 a espais d'oficines, coworking, àrea de formació i laboratoris equipats amb impressores 3D d'última generació en l'edifici seu del Consorci al  Polígon Industrial de la Zona Franca (Av. Parc Logístic 2- 10.  Parada  Parc Logístic de la línia 9  Sud del Metro). La inversió necessàr ia per a l'adequació de les instal·lacions, la compra  d'equipament i la prestació dels serveis descrits ascendeix uns 3 milions d'euros, amb dotació al  50% de fons europeus FEDER.

La incubadora pretén contribuir a dinamitzar la transformació productiva de les petites i mitjanes empreses cap a l'entorn de la indústria 4.0 de manera que, encaminades als objectius de  l'Estratègia UE2020 i Horitzó 2020, permetrà promoure la cooperació interregional, així com la  col·laboració entre els agents del sector públic i les empreses, tant a nivell nacional com  internacional. Podeu veure un vídeo sobre l’equipament clicant a  https://we.tl/t- 9jWKGdcXN4

En concret, els serveis que prestarà la incubadora estan relacionats amb el des envolupament d'iniciatives empresarials, impressió 3D, prestació de serveis tecnològics, d'innovació, de suport  a la comercialització i internacionalització dels projectes, i de certificació, vali dació i testing, entre d'altres , serveis dels que es podran beneficiar unes 100 empreses en els propers cinc anys.

EL HUB DFACTORY AL COR DE LA ZONA FRANCA

D’altra banda també  s’ha presentat a la BIW  e hub d’empreses d’activitat tecnològica DFactory  4.0, que es desenvoluparà com un ecosistema de dinamització econòm ica en  els antics terrenys  de la SEAT entre el carrer A i el carrer 3 del polígon industrial. Aquest projecte, que permet un  creixement escalable, es troba a punt de començar les obres del seu primer edifici, una  construcció de 17.000 m2 per nous usos avançats en la qual  el CZFB invertirà més de 17 milions  d’€ aquest 2019.

El desenvolupament de naus avançades a la Zona Franca, projecte pel qual el CZFB busca ara  socis estratègics, té possibilitats de créixer fins a totalitzar 71.000 m2 d’espais per l’economia  4.0 en aquesta ubicació de la Zona Franca, amb un horitzó d’inversió que anirà materialitzant - se d’acord amb les seves tres fases de construcció.

El director de Fundació Leitat,  Joan Parra , i el director d’Urbanisme del CZFB,  Mario Serrano ,  han exposat aquest matí , respectivament, l’estratègia d’expansió de la incubadora d’impressió  3D i el detall del projecte executiu de la nau DFac tory 4.0, acte en el que el delegat del CZFB  Pere Navarro ha emfasitzat que “ l’economia 4.0  i la tecnologia digital és una finestra  d’oportunitat per les empreses, per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible  (ODS) i pel progrés de la persona,  la raó de ser del Consorci” .   

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat