Publicitat
Monogràfics · 12 de Desembre de 2019. 12:46h.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle-URL posen en contacte a Startups amb destacades Corporates

L’eDelivery Accelerator Program té com a objectiu fomentar la creació de projectes innovadors i oportunitats de mercat per a les Startupsparticipants. Per a això, ha reunit a Corporates de grans dimensions com a Desigual, Amazon Web Services, Freshperts i Trison amb les Startups que formen part del programa perquè aquestes puguin orientar-les sobre les seves necessitats logístiques i presentin reptes i desafiaments a resoldre. Aquestes reunions entre Corporates i Startups formen part del programa d'acceleració d'empreses emergents del sector de la logística que promouen El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Campus Barcelona-URL, a través del seu parc d'innovació La Salle Technova Barcelona.
 
Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, ha destacat la implicació del CZFB amb aquesta mena de projectes assegurant que “un dels nostres principals objectius és el d'apostar pels joves, potenciar l'atracció de talent i crear un major teixit empresarial, més fort i més productiu. Per aquest motiu continuarem treballant models de col·laboració amb empreses i universitats que puguin ser socis tecnològics i continuarem afavorint el procés d'acceleració de startups tant en l'àmbit logístic com en l'immobiliari”. Navarro ha afegit que “el CZFB està molt implicat en el procés de transformació de la indústria i la nostra aposta pel repte digital és total, per la qual cosa continuarem promocionant aquelles activitats que suposen una millora de vida per a les persones”. Josep Miquel Piqué, director d'Internacionalització i Innovació de La Salle-URL, ha afirmat que "amb la feina de la Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, l'experiència demostra que les startups que participen a l’eDelivery Accelerator passen a ScaleUps en només sis mesos".
 
L’eDelivery Accelerator Program va començar al setembre i té una durada de 22 setmanes. Es tracta de la segona edició d'aquest programa que té com a objectiu donar suport als projectes innovadors i dur a terme iniciatives de negoci de les Startups participants. Es posa així de manifest la voluntat d'apostar per la innovació i el talent per part tant del Consorci de la Zona Franca com de La Salle Campus Barcelona-URL com a iniciativa per a fer major i més forta el nostre teixit productiu.
 
Un total de vuit startups internacionals
Les Startups participants, seleccionades dins del Startup Innovation Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona el passat mes de juny, són les següents: FlexSim, CargoBici, Pay Mark Fast, Vonzu, Internet of Things, StockAgile, Way Director i Mayordomo. Totes elles apliquen tecnologia a processos tradicionals del sector de la logística, el lliurament i l'última milla. FlexSim és un software de simulació de processos 3D que permet visualitzar, analitzar i optimitzar qualsevol sistema, CargoBici presenta una solució de logística d'última milla per mitjà de la ciclologística, i Pay Mark Fast ofereix un sistema d'identificació per radiofreqüència d'etiquetes intel·ligents passives adherides en productes i mercaderies. Per la seva banda, Vonzu és un software en el núvol que permet a les empreses digitalitzar, automatitzar i gestionar tots els processos de la distribució urbana de mercaderies, StockAgile és una solució basada en el núvol que optimitza, facilita i agilitza la gestió de la cadena de subministrament de les empreses de retail. Així mateix Internet of Things utilitza l'última tecnologia de IOT i Blockchain per proporcionar una plataforma de traçabilitat integrada, Way Director una plataforma que connecta enviaments amb transportistes i que té una presència global, i Mayordomo, desenvolupa taquilles intel·ligents que gestionen tots els paquets sense esperes i que inclou un ampli catàleg de serveis.
 
A més de Corporate Workshops, durant l’eDelivery Accelerator es realitzaran Investment Readiness d'assessorament i orientació per aconseguir rondes d'inversió reeixides, sessions d'equip per aconseguir la consolidació d'equips d'alt rendiment, orientades a l'emprenedor i Agile Sales amb tècniques avançades de màrqueting i vendes que vincula conceptes teòrics i pràctics aportant una visió global orientada a resultats.
 
El suport del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Technova a la innovació i tecnologia no es limita al sector logístic. Totes dues institucions organitzen un altre programa d'acceleració enfocat al sector immobiliari que es va desenvolupar com a complement a la fira immobiliària Barcelona Meeting Point i està celebrant la seva segona edició.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat