Monogràfics · 10 de Juliol de 2020. 14:18h.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona tanca els comptes de 2019 amb un volum de negoci de 55,5 milions d’euros

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat avui els comptes anuals de 2019, que registren un benefici de més de 14,1 milions d’euros i uns ingressos nets de 55,5 milions d’euros. El CZFB consolida un any més la tendència positiva d’augment de volum de negoci i reducció de deute financer, que va tancar l’any passat en els 24,1 milions d’euros. Les despeses d’explotació es van situar als 49,5 milions.

L’entitat ha celebrat avui la seva sessió plenària, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i encapçalada tanmateix pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro. A par de validar els comptes de 2019, el plenari ha abordat també el rumb del Consorci, destacant l’important paper de l’organització com a dinamitzador de l’economia i posant en valor la seva aportació clau a la reactivació després de la crisi del Covid-19. Els dos eixos en què treballa l’empresa pública amb aquest objectiu són l’impuls del BNEW, la primera gran cita per a la reactivació de l’economia, concebut com un esdeveniment B2B híbrid i totalment disruptiu que se celebrarà entre el 6 i el 9 d’octubre a diferents edificis singulars de Barcelona. Tanmateix, el Consorci treballa per la inauguració de la DFactory, un hub tecnològic per al foment i el desenvolupament de la indústria 4.0, prevista per finals d’any.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha volgut ressaltar la importància de l’esforç del Consorci per adaptar-se a un context completament canviant i anticipar-se a les necessitats dels diferents sectors en els quals treballa. Segons Navarro, “el nostre objectiu és contribuir a ajudar a les empreses del nostre entorn, així com a la ciutat de Barcelona, a sortir reforçades d’aquesta època d’incertesa”.

Així mateix, a la sessió també s’ha aprovat la memòria del CZFB de 2019, que es presentarà públicament properament i en la qual es recull amb detall el que l’entitat ha aportat durant l’últim any a l’economia de l’àrea metropolitana de Barcelona i la inversió en els seus projectes de futur.

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d’activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l’economia 4.0 i organitza esdeveniments d’interès econòmic per Barcelona com el saló logístic SIL o l’immobiliari BMP.

Al seu plenari té representats del govern espanyol, de l’Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan Jose García, Cunit, 18/07/2020 - 20:52

La foto,como siempre,lo mejor.Todos los que pillan.No creo que superaran una auditoría
independiente,sin cosecuencias penales.Pero es sólo mi opinión,basada en la tradición.