Publicitat
Monogràfics · 3 de Desembre de 2019. 22:25h.

El Consorci de la Zona Franca i onda cero reconeixen la tasca de l’associació catalana d’atàxies hereditàries i d’acencas

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i l’emissora Onda Cero Catalunya amb el suport de Renfe, han atorgat aquest migdia el Premi Ciutat Solidària que reconeix la tasca de les ONG i les entitats socials sense ànim de lucre que treballen en els àmbits de la solidaritat, la salut, la infància, l’educació o la reinserció sòcio-laboral.
 
Enguany, la guanyadora ha estat l’Associació Catalana d’Atàxies hereditàries que ha rebut un premi en metàl·lic de 3.000 euros, una litografia commemorativa i una campanya de comunicació a Onda Cero per donar a conèixer les seves activitats. De la seva banda, ACENCAS ha obtingut l’accèssit que comporta també una litografia commemorativa i una campanya de comunicació a Onda Cero.
 
L’Associació Catalana d’Atàxies hereditàries és una entitat que vol fer visible la realitat d’aquells que pateixen aquesta malaltia rara – en aquest cas, estem parlant de 10 persones de cada 100 mil – i donar suport també als seus familiars, ja que el cost de les teràpies són molt elevats. L’associació ha organitzat aquest 2019 la V Jornada Científica d’Atàxies de Catalunya i ha superat el centenar de socis
 
L’Associació Centre Català d’Addiccions Socials (ACENCAS) va néixer el 1991 com una entitat que treballa per ajudar a les persones que pateixen algun tipus d’addició la joc, però també al sexe o a les noves tecnologies. Ofereixen tractaments personalitzats però també informació i campanyes de prevenció sobre aquest problema.
 
Les dues associacions han estat escollides entre una quarantena d’entitats que han participat durant aquesta temporada al programa d’Onda Cero ‘La Ciutat’ dins l’espai setmanal Ciutat Solidària. L’espai, que compta amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona des dels seus inicis, fa difusió de la seva tasca envers els col·lectius més necessitats o en àmbits com la infància, la pobresa, la salut, l’educació i el lleure, la reinserció sòcio-laboral o la cooperació internacional.
 
L’acte de concessió del premi s’ha fet a l’ Hotel España de Barcelona en el decurs d’un acte que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del delegat de l’Estat al CZFB, Pere Navarro; del director general d’Atresmedia Radio, Ramon Osorio, i la directora de rodalies a Catalunya, Maite Castillo. També hi han assistit membres del jurat així com de les entitats i associacions que han passat aquests anys per l’espai “Ciutat Solidària”. 
 
Enguany, el premi ha arribat a la seva setena edició i des què va començar l’espai Ciutat Solidària han passat pel programa de ràdio més de 280 entitats socials sense ànim de lucre.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat