Publicitat
Monogràfics · 17 d'Octubre de 2018. 01:16h.

El Consorci de la Zona Franca presenta al secretari d’estat Pedro Saura el 3D Incubator i el projecte dfactory de Barcelona

Pedro Saura i Pere Navarro

El Consorci de la Zona Franca (CZFB) ha rebut avui la visita del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del govern central, Pedro Saura, a qui ha presentat la incubadora europea d’alta tecnologia d’impressió 3D, la 3DIncubator, que es construirà a la seu del CZFB i també el projecte de Hub d’indústries 4.0 anomenat D Factory 4.0 Barcelona.

Aquests dos projectes, que formen part del pla estratègic D Factory Barcelona, són les aportacions destacades del CZFB davant el repte de la nova economia digital, uns projectes tecnològics que es presentaran demà dimecres a la Barcelona Industry Week (BIW) que avui s’inaugura a Fira de Barcelona de Montjuic.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro ha explicat a Saura que en els propers 5 anys el Consorci preveu que vora d’un centenar d’empreses pimes  que treballen en la impressió additiva puguin beneficiar-se dels serveis d’ajut tecnològic i empresarial que s’implantaran en la incubadora de la Zona Franca, en la que el CZFB i el fons europeu FEDER, a través de la Fundació Incyde, hi ha invertit uns 3 milions d’€.

Pere Navarro també ha explicat al secretari d’Estat els projectes de futur del CZFB per desenvolupar habitatge de preu assequible i dirigit als joves en el barri de La Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuic.
 
DFACTORY AL BARCELONA INDUSTRY WEEK

Actualment el Consorci té obert fins a final de mes el període públic de recepció de propostes per tal que les start-ups i petites i mitjanes empreses interessades en la impressió 3D puguin demanar integrar-se en el projecte d’incubació, que compta amb el suport de la Fundació Leitat com a soci tecnològic.

El projecte té com a objectiu la prestació de serveis al col·lectiu científic, tecnològic i empresarial susceptibles de l’aplicació 3D/AM (Manufactura Additiva i Nous Materials) una tecnologia transversal que reforçarà la competitivitat del teixit empresarial i emprenedor a Catalunya millorant l’eficiència i donant major valor afegit a produccions de sectors consolidats (salut, biomèdic, automoció, industria del metall, mecànica, industria química i aeroespacial entre altres).
 
Aquesta infraestructura ubicada en la seu corporativa del CZFB comptarà amb impressores i maquinaria 3D, una zona de disseny, producció i post processat, una zona de co-working que s'implantarà amb espais flexibles, zona d'oficines per les empreses que requereixin més espai, sales de reunions modulars, espais comuns, així com un espai showroom sobre la tecnologia de la fabricació additiva i programes de promoció internacional i finançament.

La incubadora serà presentada en detall demà al matí a BIW així com el projecte D Factory 4.0 (veure programa i d’acreditacions aquí), el hub específic per la indústria 4.0 que el Consorci vol començar a promoure en breu  als antics terrenys de la SEAT a la Zona Franca, projecte pel qual ja es troba buscant socis entre les empreses tecnològicament capdavanteres.

La D Factory començarà a implementar-se amb una inversió inicial de 17 milions d’€ per tal d’erigir una nau tecnològica de quasi 17.000 m2, que funcionarà com a primera fase d’una zona de nova construcció per la indústria avançada. En aquest sentit, es desenvoluparien més endavant dues altres fases de 35.000 m2 i 20.000 m2 més, totalitzant un conjunt de més de 70.000 m2 en la confluència del carrer 3 i el carrer A.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat