Publicitat
Monogràfics · 24 de Gener de 2019. 16:27h.

El Consorci i ABC distingeixen a Luca de Meo de SEAT amb el III premi Comerç Exterior

Pere Navarro, Catalina Luca de Tena i Luca de Meo

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el diari ABC han distingit amb data 24-1-2019 al president de l'automobilística SEAT, Luca de Meo, amb el Premi Comerç Exterior de projecció internacional, acte celebrat a Madrid sota la presidència de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto.
 
El Premi Comerç Exterior, que s'ha fallat per tercer any consecutiu per part de l'entitat pública i el rotatiu, s'ha atorgat al directiu de SEAT pels resultats de la marca en ser la primera espanyola en exportacions, aspecte que han destacat el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i l'editora del diari ABC, Catalina Luca de Tena, en fer lliurament del guardó.
 
SEAT s'ha consolidat com la major empresa industrial espanyola, representa el 3% total de les exportacions del nostre país i té presència en més de 80 països dels cinc continents. Actualment la companyia exporta el 80% dels seus vehicles i el passat any 2018 va sumar el seu sisè any de rècord de vendes amb 517.000 vehicles distribuïts. Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Àustria i Suïssa, a més d'Espanya, han estat els principals mercats europeus que han contribuït a aconseguir aquests resultats.
 
En la seva intervenció, Navarro ha recordat que SEAT va néixer a la Zona Franca, on segueix a ple rendiment la seva planta d'impressió, i ha destacat que "aquest és un guardó a la tenacitat i al lideratge per conquerir mercats i superar fronteres. Aquest any el premi distingeix al president d'una gran marca per la seva audàcia en el món 4.0 globalitzat ". Pere Navarro ha destacat a més el paper de SEAT a la R + D a Espanya i la seva contribució a les maneres de mobilitat sostenible, especialment a l'evolucionar com a marca proveïdora de solucions de mobilitat davant els reptes que la societat té plantejats per aconseguir un transport urbà sostenible i mediambientalment respectuós. "La mobilitat elèctrica i sostenible -ha afegit-, és un repte per a tots i la Zona Franca de Barcelona s'ofereix com una magnífica àrea experimental per avançar cap al car sharing i les noves modalitats de mobilitat".
 
Durant el seu discurs, Luca de Meo ha subratllat que "SEAT és actualment una de les marques que més creix a Europa, la nostra principal palanca de desenvolupament, i ara també tenim el focus posat fora de les fronteres europees. La confiança dipositada a SEAT per part del Grup Volkswagen a projectes estratègics com el Nord d'Àfrica i la Xina, són el millor exemple. Que SEAT sigui reconeguda amb aquest premi demostra que estem en el bon camí, que som competitius i que generem valor ".
 
Dins de la seva estratègia de globalització, SEAT s'ha consolidat com l'empresa del Grup Volkswagen responsable de liderar l'estratègia en el nord d'Àfrica. A la planta de Relizane a Algèria ja es munten a dia d'avui els models Ibiza, Arona, León i Ateca i el mercat algerià ha multiplicat gairebé per quatre les vendes respecte a 2017. Xina és també un punt clau en aquest sentit, ja que, tal com ha destacat de Meo, "la presència de SEAT a la Xina a través de la nova joint-venture JAC Volkswagen és un pas decisiu en la nostra estratègia cap a l'electrificació i per al desenvolupament del vehicle elèctric al país. SEAT és avui més internacional que mai ".
 
En la seva intervenció, Luca de Meo també ha fet una reflexió sobre el futur de la indústria de l'automòbil: "Serem proveïdors de mobilitat i això impactarà  directament en els nostres models de negoci, inclòs el comerç exterior. El futur no serà només l'exportació de vehicles, serà l'exportació de serveis, de tecnologia i de talent. Hem d'estar preparats ".
 
En aquest context, el president de SEAT ha fet una crida a les empreses, entitats públiques, institucions financeres i agents socials per treballar de la mà i pensar en clau de futur. "És molt important que respectem i mantinguem el principi de neutralitat tecnològica en el camí cap al vehicle de 0 emissions. Hem de comptar amb un marc estable i uns objectius clars que ens permetin assegurar una transició ordenada i progressiva per poder decidir tècnicament quina és la millor via per assolir-los", ha recordat de Meo.
 
SEAT és l'única companyia que dissenya, desenvolupa, fabrica i comercialitza automòbils a Espanya. Integrada en el Grup Volkswagen, la multinacional, amb seu a Martorell (Barcelona), exporta el 80% dels seus vehicles i està present en més de 80 països dels cinc continents. En 2018, SEAT va vendre 517.600 cotxes, la major xifra en els 68 anys d'història de la marca.
 
El Grup SEAT compta amb més de 15.000 professionals i té tres centres de producció: Barcelona, el Prat de Llobregat i Martorell, on fabrica l'Ibiza, l’ Arona i el León. A més, la companyia produeix l’Ateca i el Toledo a la República Txeca, el Tarraco a Alemanya, l'Alhambra a Portugal i el Mii a Eslovàquia.
 
La multinacional compta amb un Centre Tècnic que es configura com un hub del coneixement que acull 1.000 enginyers orientats a desenvolupar la innovació del primer inversor industrial en R + D d'Espanya. SEAT ja ofereix l'última tecnologia en connectivitat en la seva gamma de vehicles i està immersa en un procés de digitalització global de la companyia per impulsar la mobilitat del futur.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat