Publicitat
Monogràfics · 18 d'Octubre de 2018. 16:49h.

El CZFB aprova el pressupost pel 2019 amb 10 milions d’€ de previsió de benefici i 33 milions d’inversió

Consell Plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consell Plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), sota la presidència de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha aprovat avui el projecte de pressupost pel 2019 amb una previsió de 10,2 milions d’€ de beneficis i amb un pressupost d’inversió de 33,4 milions €.
 
L'entitat pública que presideix executivament Pere Navarro, delegat especial de l'Estat, preveu que l’import net de la seva xifra de negoci pugi un 3,2% l’any vinent, assolint els 49,1 milions d’€ i escometre inversions tant patrimonials com immobiliàries.
 
En el 2019 es preveu un exercici d’inversions en manteniment i modernització dels actius del CZFB i també d’inversions en nous projectes, tant en el polígon com en edificis a Barcelona ciutat. En l’horitzó inversor destaca el projecte DFactory, en el qual el Consorci ja està invertint i que li requerirà dedicar 20 milions d’€ per materialitzar la seva primera fase. Justament aquesta línia estratègica, que consta de dos projectes (la 3DIncubator i el hub tecnològic  DFactory 4.0) ha estat presentada en detall per Pere Navarro al plenari institucional.
 
La direcció executiva del CZFB ha informat també de la intenció de l’entitat de construir en un futur un àrea de naus industrials per a petites i mitjanes empreses (obra que implicaria una inversió d’uns 5.6 milions d’€ pel 2020) així com la voluntat d’escometre al polígon aquest 2019 diverses actuacions de sostenibilitat i mobilitat per avançar cap a un entorn que acosti l’àrea industrial a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides han fixat com a finalitat de cara als propers anys.
 
Es dona la circumstància que ahir el CZFB va recollir, a mans de la Generalitat, una de les distincions EMAS precisament en reconeixement als 10 anys que fa que el polígon industrial acompleix les exigències mediambientals que requereix aquesta certificació europea.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat