Publicitat
Monogràfics · 2 de Maig de 2018. 12:30h.

El CZFB organitzarà la cimera de Zones Franques 2019 a Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha consolidat el seu lideratge dins del congrés mundial de zones franques (WFZO) celebrat a Dubai en propugnar una xarxa de zones franques que siguin generadores de nova economia 4.0 i d'innovació tecnològica, un objectiu que serà eix dels debats del cim mundial del sector que tindrà lloc a Barcelona l'any proper.
 
Al tancament del congrés de Dubai, el president de l'Organització Mundial de Zones Franques (WFZO) Mohammed Alzarooni va protocol·litzar l’encàrrec de la propera cimera al confiar al delegat especial de l’Estat al CZFB, Jordi Cornet, l'organització del V congrés mundial que tindrà Barcelona com a seu i que es celebrarà del 26 al 28 de juny de 2019, coincidint amb el saló de la logística SIL.

Al congrés dubaití, la delegació de Barcelona ha guanyat l'atenció del sector amb la seva proposta per a l'adaptació de les zones franques com a enclavaments de comerç global anant més enllà dels seus avantatges fiscals i el seu ús logístic. En aquest sentit, propugna que siguin focus de produccions que incentivin la transformació tecnològica i la digitalització dels processos d'acord amb els requeriments de la quarta revolució industrial, l'economia 4.0.
 
RECONEIXEMENT EN EL SECTOR
Aquest lideratge als debats per part del Consorci s'ha vist acompanyat també d'un reconeixement en el consell d'administració que dirigeix el WFZO, ja que l'entitat ha designat a la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, com la seva nova responsable de tresoreria.
 
Barcelona alberga des d'aquest any les oficines de la Regió Europea del WFZO i el Consorci, per la seva banda, ha afavorit al congrés de Dubái la coordinació en xarxa del sector en el continent europeu, de manera que ha aconseguit que una desena de països representatius d'un centenar de zones franques s'hagin aliat per crear la primera associació europea de zones franques, amb el suport de la xarxa mundial de parcs científics i tecnològics.
 
El delegat Jordi Cornet ha ressaltat que “el canvi de paradigma econòmic al que estem abocats imposa la ràpida adaptació de les zones franques a la quarta revolució industrial i als dràstics canvis en el comerç mundial que s'aveïnen amb la irrupció de la robòtica, la impressió 3D o l'internet de les coses. Les zones franques han de ser competitives en aquest nou entorn i ser agents de transformació per a la petita i mitja empresa, que són el 90% del teixit industrial”.
 
Cornet, ha celebrat que el WFZO hagi posat la seva confiança a Barcelona “perquè amb això les zones franques reconeixen a la capital catalana com a enclavament d'innovació i d'activitat econòmica avançada, com testifiquen mundialment el Mobile World Congress i altres esdeveniments firals i sectorials que fan de Barcelona una capital global”.
 
“L'experiència del Consorci en l'organització de fires i congressos internacionals, unit al prestigi d'Espanya com a plataforma logística mundial, a l'atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani i a la unió d'esforços institucionals, han estat factors determinants perquè la WFZO hagi apostat per nosaltres. Això és bo per a Espanya, per a Catalunya i per a la ciutat de Barcelona. El Consorci una vegada més ha tornat a demostrar que sumar esforços multiplica resultats”, ha reiterat.
 
El V congrés del (WFZO) tindrà lloc a juny de 2019 al Palau de Congressos de Catalunya. Segons fonts de la WFZO, al món hi ha unes 3.500 zones franques en 130 països, que representen més de 70 milions de llocs de treball, la qual cosa equival aproximadament al 1% de la publicació activa mundial registrada, però la seva importància és clau en el flux comercial mundial.
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una entitat creada en 1916 pel govern espanyol, l'ajuntament de Barcelona i els estaments econòmics de la societat civil catalana que, amb un històric esperit de concertació, es dedica a la generació d'activitat comercial logística i econòmica. Gestiona el Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona, la seva Zona Franca Duanera i promou àrees industrials, logístiques i urbanes, així com esdeveniments firals d'interès empresarial, logístic i immobiliari.
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat