Monogràfics · 30 d'Octubre de 2019. 18:16h.

El CZFB vol posicionar Barcelona com a epicentre de l'economia 4.0 a Europa

Donar suport a la innovació tecnològica i la indústria 4.0 s'ha convertit en un dels objectius prioritaris del Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Així ho ha manifestat avui Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, en el marc del Industry From Needs to Solutions, on ha presentat el 3DFactory Incubator i el projecte DFactory 4.0. Amb una inversió prevista d'uns cent milions d'euros, l'objectiu d'aquest projecte liderat per El Consorci i la Fundació LEITAT és posicionar Barcelona com a epicentre de l'economia 4.0 a Europa.

La 4a edició del Industry From Needs to Solutions, que demà celebrarà la seva jornada de cloenda, ha premiat el 3D Factory Incubator com a iniciativa pionera d'èxit en el terreny de la impressió en alta tecnologia 3D. Aquest premi és una bona mostra de la rellevància d'aquest projecte, el primer a Europa d'aquestes característiques. "La incubació de projectes és una comesa que té un cap multiplicador de les iniciatives innovadores, que busca fer més gran i més fort al nostre teixit productiu", ha afirmat Pere Navarro. "Això és així pel nostre compromís com a entitat pública pel progrés socialment solidari i sostenible en la nostra societat", ha afegit el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Aquesta incubació de projectes comença al 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea de tecnologia avançada que acull les iniciatives més prometedores d'impressió en 3D. Per això, compta amb un espai de 600 metres quadrats dins de la seu del CZFB que acull a hores d'ara a 26 projectes que aposten per la impressió 3D. El 3DFactory Incubator ofereix a aquestes startups i PIMEs serveis tecnològics, d'innovació, de producció de peces impreses en 3D, de suport a la comercialització i internacionalització dels projectes i de certificació, validació i testing. En definitiva, tot el suport necessari per fer el salt tecnològic i de disrupció que han d'afrontar en el 3D per posar-se en funcionament i enlairar-se.

Les empreses incubades que formen part del projecte són 3Digital Factory, 3YourMind, A-Natom, Additi · on, Airmony, Arbreda Intelligence, BCN3Dceramics, BETWEEN Technology, Dow Chemicals, Drukatt, Fluidra, Formbytes, Innovadomains, Intech 3D, Liq Eyewear, El meu petita fàbrica, Mondenel, NEST ió, Odiseimusic, Origen Studio, Pensaments sòlids, Podotec, Pursang, Transcoma i WECOBOTS by Wetron. L'objectiu és que en els propers cinc anys arribi a cent el nombre d'empreses que hagin augmentat la seva aposta tecnològica i industrial gràcies a aquesta iniciativa.

La Incubadora és part d'un projecte molt més ambiciós, el DFactory 4.0, un espai de 100.000 metres quadrats ubicat a la Zona Franca que reunirà les empreses i tecnologies més punteres, protagonistes de la pròxima revolució 4.0, que romandran i treballaran per i per al desenvolupament i la creació de nous productes acords a les últimes tendències, des de la manufactura avançada, passant per la robòtica o l'internet de les coses, entre altres tecnologies. Amb aquest centre, El Consorci i la Fundació Leitat esperen posicionar Barcelona com a Hub d'Innovació a Europa. La primera fase del projecte comptarà amb 17.000 metres quadrats d'espais d'oficina, laboratoris d'alta tecnologia i espais d'incubació per atreure companyies innovadores, talent i inversió.

Programa per demà 31 oct

Demà dijous a les 12 hores Pablo Valderrama, gestor de la 3D Factory Incubator, serà l'encarregat de moderar la segona ronda de presentacions de casos d'èxit d'empreses incubades a la zona INDUSTRY ARENA. En aquesta ocasió, la sessió comptarà amb la participació dels representants de les empreses Intech3D, Addit · ió, Origen Studios i Podotec3D. Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, serà l'encarregat de presentar la sessió.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Toni, Tabània, 05/11/2019 - 15:28

Una vez creyéndonos el centro del Universo.