Publicitat
Monogràfics · 30 de Gener de 2019. 18:49h.

El ministre Pedro Duque inaugurarà la primera incubadora europea d'impressió 3D de la Zona Franca

La incubadora està ubicada a la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, inaugurarà el proper dilluns 11 de febrer la nova incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D, 3D Factory Incubator al Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona, (Avinguda del Parc Logístic, 2-10) un espai creat per donar suport al creixement de projectes empresarials de fabricació additiva.
 
La 3D Factory Incubator, iniciativa liderada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Leitat, és la primera incubadora a nivell europeu que albergarà exclusivament a iniciatives d'impressió 3D i compta amb el suport econòmic de fons FEDER a través de la Fundació INCYDE.
 
La incubadora està ubicada a la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ocupant una àrea total de 600 metres quadrats. La zona d'incubació inclou àrees de coworking, oficines, zona de disseny, producció i post processos, àrees de formació i sales de reunions. Així mateix, també proporciona a les empreses una àmplia gamma de serveis al llarg de tota la cadena de generació de valor: producció, consultoria de negoci, comercialització i certificació. Està equipada amb 4 impressores industrials 3D d'última generació, 3 mini-impressores, així com àrees de post-processament, disseny i metrologia.
 
L'objectiu d'aquesta nova incubadora d'alta tecnologia és promoure el creixement d'iniciatives vinculades amb la impressió 3D mitjançant la creació d'un espai per a la incubació de pimes i microempreses relacionades amb aquestes tecnologies d'indústria 4.0. La Incubadora està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya 2014-2020, i opera sota l'Eix 3: Millora de la competitivitat de les PIME, concedit a través de la Fundació INCYDE.
 
Amb una inversió d'uns 3 milions d '€, aquesta iniciativa de desenvolupament de projectes industrials i tecnològics preveu “incubar” a uns 100 projectes empresarials en els propers cinc anys, ja que és capaç d'albergar a uns 25 projectes per any, i també té capacitat tècnica per oferir serveis empresarials no presencials
 
El projecte té com a missió la prestació de serveis al col·lectiu científic, tecnològic i empresarial susceptibles de l'aplicació 3D / AM (Manufactura Additiva).Aquesta Incubadora d'Alta Tecnologia és un instrument perquè les millors iniciatives incipients en el camp de la impressió 3D trobin l'ambient i els recursos idonis per a la seva arribada al mercat i el seu creixement, de manera que reforci la competitivitat del teixit empresarial i emprenedor.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat