Monogràfics · 30 d'Abril de 2022. 18:32h.

El Patronat de la Fundació Bancària ”la Caixa” es reuneix per primera vegada després de la incorporació dels nous patrons

José María Álvarez Pallete, Isabel Gabarró, Joaquín Gay de Montellà i Pablo Isla han participat per primera vegada en el Patronat, en una reunió que s'ha celebrat al Museu de la Ciència CosmoCaixa.

Barcelona, 28 d'abril del 2022.- El Patronat de la Fundació Bancària ”la Caixa” ha celebrat avui a Barcelona la seva primera reunió després dels canvis que va aprovar el darrer mes de febrer.

El màxim òrgan rector de l'entitat ha comptat avui amb la presència, per primer cop, de José María Álvarez Pallete, Isabel Gabarró, Joaquín Gay de Montellà i Pablo Isla, que es van incorporar al Patronat en substitució de César Alierta, Salvador Alemany, Antoni Fitó i Javier Solana, els mandats dels quals van finalitzar per venciment temporal.

Durant la sessió s’han abordat, entre d’altres assumptes, les iniciatives que l’entitat està portant a terme en les darreres setmanes per donar suport als damnificats per la guerra d’Ucraïna.

Entre aquestes iniciatives destaquen l'acord amb el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions per portar a terme el Projecte d'acollida a famílies d'Ucraïna, destinat a organitzar i coordinar la xarxa de famílies acollidores de refugiats, un projecte per al qual ja s'han rebut més de 2.260 sol·licituds de famílies. La Fundació ”la Caixa” preveu destinar una inversió de 2,5 milions d'euros a la posada en marxa i el desenvolupament d'aquesta iniciativa durant el proper any.

Aquest projecte amb el Ministeri s'uneix a les diferents iniciatives que impulsa la Fundació ”la Caixa” per donar suport a les persones afectades pel conflicte d'Ucraïna des de diferents vessants, entre les quals destaquen les aportacions d'1 milió d'euros a ACNUR i d'1,5 milions d'euros al treball desplegat per la Creu Roja.

El Patronat també ha analitzat l'evolució del programa de creació d'ocupació de la Fundació, Incorpora, que el primer trimestre del 2022 ha generat més de 8.800 llocs de treball, un 17,25% més que en el mateix període de l'any anterior, possibilitant a més la creació de 376 projectes d'autoocupació. D'altra banda, el Patronat ha parlat sobre el nou programa d'ajuts a projectes socials de l'entitat, que enguany preveu convocatòries territorials i que ha elevat la seva dotació fins als 45 milions d'euros, duplicant el pressupost de l'exercici anterior.

El màxim òrgan rector de la Fundació, que compta al 2022 amb un pressupost global de 510 milions d’euros, ha estat informat també avui sobre l'evolució del procés de restauració de l'històric tapís que Joan Miró i l'artista tèxtil Josep Royo van crear el 1980 per a ”la Caixa”, que s'està realitzant a la vista del públic a CaixaForum Barcelona. El tapís, que ha sortit de la seu central situada a l'Avinguda Diagonal per primera vegada en 40 anys per emprendre la restauració, permet conèixer la història de l'estrella mironiana que forma l'emblema actual de l'entitat.

Els membres del Patronat de la Fundació també han tingut ocasió, aprofitant que la reunió s'ha celebrat al Museu de la Ciència CosmoCaixa, de conèixer de prop l'exposició El Sol i l'espai permanent Micrarium, inaugurats recentment.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat