Publicitat
Monogràfics · 27 de Juny de 2017. 13:43h.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, premi Financer de l’Any

Isidre Fainé premi Financier de l'any ECOFIN 2017

  • El guardó va ser recollit en nom seu pel director general de la Fundació Bancària, Jaume Giró, a Madrid en el transcurs de la Nit de les Finances, durant la qual s’atorguen també els Premis del Jurat ECOFIN, els Titans de les Finances i els Reconeixements Imatge d’Espanya.

En representació d’Isidre Fainé, Jaume Giró va destacar en el seu discurs d’agraïment que el guardó «estimula a dedicar-s’hi més, a esforçar-s’hi amb més afany, a donar una nova empenta a les iniciatives socials a favor de les persones que més ho necessiten, que són, des del mateix origen de l’entitat, la raó de ser del grup ”la Caixa”»

Durant la Nit de les Finances, que va tenir lloc ahir a la nit a l’Hotel Ritz, es va fer lliurament del premi Financer de l’Any 2017 al president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé. El guardó va ser recollit pel director general de la Fundació, Jaume Giró, que va destacar en el seu discurs d’agraïment que el guardó concedit al president Fainé «estimula a dedicar-s’hi més, a esforçar-s’hi amb més afany, a donar una nova empenta a les iniciatives socials en favor de les persones que més ho necessiten, que són, des del mateix origen de l’entitat, la raó de ser del Grup ”la Caixa”».

A més de donar valor a la trajectòria professional de Fainé en el sector financer, el jurat s’ha volgut fixar en la seva tasca al capdavant de la Fundació «des de la que treballa impulsant iniciatives socials del tercer sector en acció social i solidària, invertint en recerca, educació, cultura i ciència». En aquest sentit, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, va explicar en el seu discurs: «El president fa sovint una confessió sincera, que us trasllado, i que també comparteixo. L’Obra Social és el motor que fa que es llevi cada matí, i d’ell hem après a pensar així. I la raó per la qual cada matí s’obren les portes de totes les oficines de CaixaBank.»

El guardó l’atorga el Foro ECOFIN, Economía y Finanzas, que presideix Salvador Molina i que és l’organització responsable d’organitzar la Nit de les Finances. Aquesta vegada, el jurat del Premis ha decidit concedir-li el premi pel disseny de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i també per la gestió de CaixaBank i de Criteria, societat d’inversions no cotitzada que gestiona el patrimoni de la Fundació Bancària ”la Caixa” per al manteniment de la seva finalitat fundacional: l’Obra Social i el seu compromís amb les persones.

Però, en especial, el jurat valora el fet de «preservar l’acció social de les antigues caixes d’estalvis», gràcies a la Fundació, que «permet mantenir prop del 80 % de l’Obra Social de les antigues caixes d’estalvi a tot el territori nacional, des de Catalunya fins a Canàries, des de Navarra fins a Andalusia.»

El jurat del Premis ha estat presidit per Pablo Zalba, president de l’Instituto de Crédito Oficial (ICO), i el formen una trentena de personalitats destacades de l’àmbit financer, empresarial i públic. Entre els Financers de l’Any guardonats en edicions anteriors podem destacar Ignacio Goirigolzarri (Bankia), Ángel Cano (BBVA), María Dolores Dencausa (Bankinter) i Román Escolano (Banco Europeo de Inversiones).

Al costat del guardó Financer de l’Any, el més significatiu dels que concedeix ECOFIN, a la Nit de les Finances es lliuren els Premis del jurat, els Titans de les Finances i els Reconeixements Imatge d’Espanya. El director general de la Fundació Bancria ”la Caixa” va representar també en el seu parlament a la vintena de premiats en les diferents categories, i va agrair en lloc seu la concessió dels premis. Així, Jaume Giró va afirmar: «Dono les gràcies avui en nom vostre i en el de tots i cadascun dels treballadors de cada empresa, institució o entitat que rep aquests premis. Des del primer fins a l’últim, o el més recent empleat de cada empresa, tots son imprescindibles. I tots són aquí, en aquesta estrada.»

Premis del Jurat ECOFIN, Titans de les Finances i Reconeixements Imatge d’Espanya

En l’apartat de Premis del Jurat es va reconèixer els mèrits i la tasca d’una desena d’empreses, Instituciones, productes i serveis: Airbus, Algenex, Amadeus, Erum Group, Fintonic, Fundación San Pablo CEU, Indexa Capital, Privalia, Startup Europe i Wenalyze.

Pel que fa als guardons Titans de les Finances, inclou al seu torn diferents categories i diversos premiats en cadascuna: Empreses Eficients (Atento, TDX Indigo, Ilunion y Roche), Productes i Serveis (BeWeGo, Digital Origin, Housers, Lendix) i Institucions (Comisión Nacional del Mercado de Valores - CNMV i la campanya de la Comunitat de Madrid «Madrid Destino 7 Estrellas»).

Finalment, els Reconeixements Imatge d’Espanya van correspondre a El Corte Inglés, Banc Sabadell, Instituto Cervantes i Universitat de Salamanca.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat