Publicitat
Monogràfics · 26 d'Agost de 2022. 22:45h.

El programa Més Feina de la Fundació ”la Caixa” ha possibilitat 5.353 contractacions de persones en risc d’exclusió

Gràcies al programa Més Feina de la Fundació ”la Caixa” s’han possibilitat 5.353 insercions laborals durant el 2021, cinquè any en què el programa s’ha desenvolupat a 29 províncies espanyoles.

A Catalunya, s’han aconseguit 235 insercions laborals a través de quatre entitats socials del territori, i 423 formacions, a través d’itineraris integrats i personalitzats per millorar la seva ocupabilitat de manera que es puguin incorporar al mercat laboral.

En el conjunt de l’Estat, al llarg del 2021 s’han atès 10.117 persones i s’ha impulsat la formació de 6.276 persones. A través de 68 projectes d’entitats socials, persones en risc d’exclusió han seguit itineraris personalitzats que han culminat en la seva inserció sociolaboral. Entre els participants atesos s’inclouen perfils molt diversos, i alguns arriben derivats dels serveis socials: joves, més grans de 45 anys, persones amb discapacitat física o intel·lectual, immigrants o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

El valor afegit del programa és l’acompanyament dels participants a través d’itineraris integrats i personalitzats segons el punt de partida de cada persona participant i els objectius establerts juntament amb un tècnic social, que en fa un seguiment proper, de manera que garanteix l’ocupabilitat del candidat al final del procés.

En aquest sentit, el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, ha destacat: «Una de les eines clau per frenar l’increment de la desigualtat social és l’ocupació. Per això, en aquests moments de dificultat, l'accés a una feina és una eina indispensable. Per tal de promoure la inclusió social, especialment necessària per a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a la Fundació ”la Caixa” apostem per l’estratègia d’inserció sociolaboral. Aquest compromís també s'estén al programa Més Feina, que impulsem de la mà de la Unió Europea».

El programa Més Feina de la Fundació ”la Caixa” està cofinançat pel Fons Social Europeu amb 30.576.923 euros i per la Fundació ”la Caixa” amb 10.769.310 euros. Els projectes seleccionats han obtingut un finançament anual d’entre 80.000 i 100.000 euros fins al 2023 i inclouen itineraris individualitzats, formació laboral en la recerca activa de feina i, en el cas d’aconseguir la inserció, suport i seguiment tant a la persona com a l’empresa.

La Fundació ”la Caixa” va ser designada el 2016 Organisme Intermedi del Fons Social Europeu al POISES per a Espanya 2014-2020, i ha estat en el marc d’aquest programa que ha desenvolupat aquesta iniciativa. El POISES és una resposta de l’Estat espanyol dissenyada per promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i contra qualsevol forma de discriminació. El programa respon a la voluntat de la Fundació ”la Caixa” de combatre l’exclusió social, garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al mercat laboral i aprofitar el potencial de l’economia social en la recuperació econòmica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat