Monogràfics · 16 d'Octubre de 2019. 18:40h.

El Secretari d'Estat d'Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura, inaugura BMP

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del Govern d'Espanya, Pedro Saura, ha presidit aquest matí la inauguració de la 23a edició de Barcelona Meeting Point (BMP 2019), que des d'avui i fins el proper dissabte 19 d'octubre, se celebra al pavelló 8 del Recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. Saura ha estat acompanyat pel primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el president de Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de BMP, Pere Navarro, el Director General de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, el president de l'Associació de Promotors de Catalunya, Lluís Marsà, la directora general del CZFB i de BMP, Blanca Sorigué, i presidents, consellers delegats i directors generals de destacades empreses del sector.

Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Barcelona Meeting Point compta enguany amb la participació de 280 empreses participants de 26 països, ocupa 22.000 metres quadrats de superfície d'exposició, i alberga més de 50 conferències amb 177 speakers de gran prestigi nacional i internacional dins del BMP Congress.

Fira de referència de la innovació i del pensament del Real Estate al Sud d'Europa

Durant l'acte inaugural, Pere Navarro, president de Barcelona Meeting Point i delegat especial de l'Estat al CZFB, ha explicat que "BMP vol ser la fira de referència de la innovació i del pensament del Real Estate al Sud d'Europa. I en aquesta línia estem treballant, defensant la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, reivindicant i aportant l'espai de debat per solucionar el complex problema de garantir l'accés a l'habitatge de tots els ciutadans, apostant per les noves tecnologies i el Proptech, promovent la sostenibilitat en tota la cadena de valor de l'habitatge, conscienciant al sector i a la societat sobre la necessitat d'un desenvolupament urbà basat en infraestructures eficients ... ". Navarro també ha destacat que BMP 2019 "aposta per la innovació en el sector immobiliari amb la participació de més de 40 startups que presenten solucions disruptives que impacten directament en el sector i que ofereixen solucions a reptes complexos, així com noves oportunitats de negoci".

Per la seva banda, la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del BMP, Blanca Sorigué, ha assegurat que "a la 23a edició de BMP hem duplicat el programa de networking i hem augmentat l'oferta expositiva de la fira, amb noves àrees d'exposició dedicades a les reformes, l'interiorisme o el mobiliari, i amb una completa agenda d'activita  ts dirigides al gran públic. En definitiva, avui inaugurem un Barcelona Meeting Point que es preveu apassionant i molt intens ". bmp1.jpg

La sostenibilitat i el Proptech acaparen l'interès de l'inici del BMP Congress

La jornada matinal del BMP Congress s'ha iniciat amb una sessió que s’ha centrat en experiències basades en tecnologia aplicada a l'habitatge residencial com BIM, co-living, noves solucions per a l'habitatge de lloguer, habitatge assequible, etc. El BMP Congress també ha acostat a tots els assistents una sèrie de solucions innovadores en la comercialització i gestió de les reserves, el manteniment i la gestió de l'eficiència energètica dels immobles i la gestió de noves experiències dels clients en l'habitatge de vacances.

La sostenibilitat i l'eficiència energètica també han estat aspectes que s'han tractat en les primeres conferències celebrades dins el BMP Congress. En aquest sentit s'han presentat els casos de Dubai -que ja té una ciutat energèticament autosuficient- i de Nova York -que ha anunciat que prohibeix la construcció de més edificis de vidre.

Cal destacar que aquesta tarda, el BMP Congress celebrarà una sessió on es donaran les claus per a la presa d'una decisió per a una inversió immobiliària. Igualment tindrà lloc una sessió destacada sobre espai de treball. S'hi analitzarà com la digitalització està permetent la gestió flexible d'espais de treball, així com nous models de comercialització d'espais i serveis temporals, i l'aparició d'eines que permeten gestionar els accessos, el manteniment i l'eficiència energètica, així com el disseny d'oficines i espais.

Demà tindrà lloc la gran trobada sobre "El futur de les polítiques d'habitatge"

Demà a les 12 hores, l'estand del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (B-202) acollirà la gran trobada sobre "El Futur de les polítiques d'habitatge" que organitza l'APCE. En aquesta trobada hi participaran representants del Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat