Publicitat
Monogràfics · 30 de Maig de 2018. 17:26h.

El SIL 2018 celebra el seu 20 aniversari apostant per la logística 4.0.

Josep Miquel Piqué, Blanca Sorigué, Jordi Cornet (d'esquerra a dreta respectivament)

El SIL 2018, la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa, està d'enhorabona amb la celebració del seu 20 Aniversari. Creat el 1999 pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la fira de referència del sector de la logística a Espanya celebrarà una edició molt especial del 5 al 7 de juny al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. El SIL 2018s'ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació amb la presència de Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, i Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova.
 
La 20ª edició del SIL es presenta amb un augment del 10% d'empreses participants respecte a l'any passat i sumant sinergies amb la segona edició de eDelivery Barcelona Expo & Congress, la Fira que centra tot el seu interès en el lliurament, la logística i l'última milla com aspectes claus de tot negoci eCommerce. El SIL 2018 comptarà amb 650 empreses participants, un 40% d'elles seran internacionals, procedents de 41 països diferents. El SIL 2018, que comptarà amb València com a comunitat autònoma convidada, presentarà 150 novetats d'empreses expositores en exclusiva mundial, 115 actes privats d'empreses i 27 sessions de conferències.
 
Un sector que representa el 8% del PIB espanyol
Durant l'acte de presentació, Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, ha posat en valor la importància del sector de la logística i el transport recordant que "representa el 8% del PIB espanyol, és un dels 5 sectors que més ocupació genera a Espanya i el que més increment d'ofertes de treball ha registrat en l'últim any amb un augment del 112% ". Cornet ha afegit que "el sector de la logística i el transport és estratègic per a l'economia espanyola, no només pel seu pes productiu sinó especialment per la seva contribució a fer-la més competitiva".
 
El president del SIL també ha significat que "aquest és un any molt especial per al SIL amb la celebració del 20 Aniversari. Durant tot aquest temps el SIL ha fet una gran contribució al desenvolupament de la logística a Espanya, presentant les últimes tendències i novetats del sector, apropant els casos d'èxit més destacats, debatent i intercanviant opinions i propiciant importants negocis i contactes entre professionals ".
 
12 startups internacionals i més de 150 innovacions
En la present edició s'ha realitzat una selecció de 12 startups internacionals, d'un total de 500, que revolucionaran la cadena de subministrament. Al mateix temps, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Technova sumaran sinergies per llançar la primera acceleradora logística mundial combinada amb el SIL, la Fira Líder de Logística, Transport i Intralogística del Sud d'Europa on estaran presents les grans corporacions del sector. Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova, ha explicat que “anem molt alineats amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per crear una acceleradora d’startups per créixer en global. En el SIL les empreses podran conèixer startups que canviaran les seves cadenes de subministrament i han de prendre la decisió de si volen absorbir aquestes startups o si en futur volen ser absorbits per aquestes startups”. Piqué també ha recordat que “les petites i mitjanes empreses tenen una gran oportunitat d’innovació a través de l’absorció d’startups”.
 
Tots els professionals que visiten el SIL podran conèixer de primera ma i en exclusiva mundial més de 150 innovacions relacionades amb la cadena de subministrament.

sil1.jpg
 
Logística i Indústria 4.0, una connexió necessària
La transformació digital està provocant a un ritme vertiginós grans canvis que estan modificant les regles de joc de l'economia. En aquest sentit el SIL vol ser un gran aliat perquè el sector de la logística pugui accelerar la seva transformació digital per integrar-se i adaptar-se a la indústria 4.0. És per això que en aquesta ocasió comptarà amb un espai que agruparà una zona d'exposició, una de demostracions i una altra de presentacions, perquè els visitants puguin conèixer de primera mà i interactuar amb les últimes solucions 4.0 del mercat.
 
Igualment, el Congrés del SIL també centrarà el seu interès en la relació de la logística i la indústria 4.0. Sota el títol "Logística i Indústria 4.0, una connexió necessària" empreses com Coca-Cola, SEAT, Telefónica, Pfizer, Nestlé, BASF, Unilever, Merk, Ford, Clariant, Consum o ISDIN, entre d'altres, explicaran els seus casos d'èxit en aquest aspecte. Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, ha explicat que "al Congrés del SIL comptarem amb 27 sessions i més de 210 speakers que presentaran destacats casos d'èxit amb l'objectiu de conèixer de primera mà com els fabricants, les cadenes de subministrament i el transport han d'afrontar aspectes tan importants com la transformació digital, els avenços tecnològics, la sostenibilitat, la col·laboració o els nous models de transport ". Sorigué ha afegit que "al SIL tot està pensat per a generar negoci, fer networking i apropar l'últim en coneixement. Aquest any al SIL veurem com han d'orientar-se les estratègies de futur de les cadenes de subministrament per maximitzar la seva eficiència i minimitzar al màxim els costos ".
 
El gran punt de trobada anual del sector
El SIL tornarà a ser el punt de trobada anual on es reuneix tots els sectors que formen part de la cadena de subministrament. Aquest any, i com a acte central del 20 Aniversari del SIL, se celebrarà "La Nit de la Logística", que tindrà lloc el dimecres 6 de juny amb un gran sopar de gala al Garden de l'Hotel Fairmont Joan Carles I de Barcelona. Dins de "La Nit de la Logística" es lliurarà els Premis SIL 2018 als millors projectes logístics empresos per empreses industrials i els Premis SIL a la Millor Innovació presentada a la Fira.
 
Al SIL també tindrà lloc el Congrés de ASAPRA, l'Associació Internacional d'Agents Professionals de Duanes que se celebrarà per primera vegada a Europa reunint a més de 300 professionals del sector mundial de les duanes i el comerç internacional.
 
El SIL 2018 també comptarà amb un Job Market Place d'ofertes laborals, organitzat per Barcelona Activa, amb l'objectiu de posar en contacte a empreses i candidats del sector logístic. Per això el dijous 7 de juny el SIL disposarà d'un espai de reclutament i networking on els candidats s'entrevistaran amb les empreses que disposen d'ofertes laborals, entre les quals hi ha empreses com Decathlon, CELSA o DSV Road Spain o Dupessey Ibèrica, entre altres.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat