Publicitat
Monogràfics · 10 de Maig de 2022. 20:49h.

El SIL eDelivery Barcelona Congress posa el focus en la innovació, el talent i la sostenibilitat

SIL Barcelona, la fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), celebrarà del 31 de maig al 2 de juny la seva 22a edició. L'esdeveniment, que tindrà lloc al pavelló 8 del recinte Montjuic-Plaça Espanya de Fira de Barcelona, torna amb una imatge renovada després de dos anys d'absència a causa del context de la pandèmia. En aquesta edició, el SIL Barcelona tornarà a comptar amb un Congress que reunirà més de 300 speakers internacionals que debatran sobre les tres macrotendències econòmiques: innovació 4.0 i digitalització, sostenibilitat i talent.

Logística i e-Commerce: motors de l'economia

La fira comptarà amb més de 300 experts en el sector de la logística i l'e-commerce per debatre sobre temes com la transformació empresarial i els nous models de negoci, cadenes de subministrament globals, l'e-commerce & Delivery, la innovació, la resiliència, el talent, la sostenibilitat i la tecnologia.

En l'stage de Business Transformation, speakers inspiracionals, CEOs i alts càrrecs directius de la indústria, el retail i la logística parlaran sobre les tres macrotendències a nivell econòmic a través de reflexions al voltant dels reptes globals comercials, els nous models de negoci i la transformació cultural als quals s'enfronten les empreses d'avui i del futur després d'una crisi sanitària i socioeconòmica sense precedents.

A l'escenari Industry & Logistics, professionals d'ambdós sectors tractaran qüestions com els trencaments de la cadena de subministrament, la resiliència, les tendències en matèria de sostenibilitat, el talent logístic, i els grans reptes de la digitalització i la indústria 4.0.

En el cas de l'stage sobre eDelivery, experts en e-commerce, tecnologia, màrqueting, logística, startups, administracions i inversors, entre d'altres, abordaran els reptes de l'eDelivery com el màrqueting, la innovació en omnicanalitat, l'excel·lència en el delivery, el fulfillment, l'obsessió per al client, les dades i els insights. Altres dels temes que es tractaran en aquestes sessions seran el canvi generacional, tecnològic i el client-centrisme a les empreses, la revolució de l'economia per a un e-commerce més sostenible, així com el B2B i les plataformes com a model de negoci.

Extremadura serà la comunitat autònoma convidada del SIL 2022

comptarà amb Extremadura com a comunitat autònoma convidada en la seva 22a edició, que torna amb una imatge renovada després de dos anys d'absència per la pandèmia. Amb aquest acord, la regió tindrà l'oportunitat de presentar les seves iniciatives en matèria d'indústria i logística en la fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain al sud d'Europa.

En l'acte de la signatura de l’acord, que ha tingut lloc a la seu de la Junta d’Extremadura, ha estat presidit per Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d'Extremadura i Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL. També hi han estat presents Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de SIL, i Rafael España, conseller d'Economia, Ciència i Agenda Digital de la Junta d'Extremadura.

Rafael España ha destacat com "l'elecció d'Extremadura com a comunitat convidada al Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona ha estat motivada, entre altres aspectes, per  l'estrategia logística amb la qual s'ha dotat la regió i per les últimes notícies que posen en valor totes les accions desenvolupades en aquesta matèria".

Per la seva banda, Pere Navarro afirma que "Extremadura és una regió amb un gran interès i capacitat logística i ens enorgulleix que vulguin ser presents en la 22a edició de SIL per posar en valor el seu paper davant els principals actors del sector a Espanya, però també a nivell internacional".

SIL 2022 acollirà el testimoni de quatre Inspirational Speakers

El primer dia del SIL, dimarts 31 de maig, comptarà amb la participació de José Manuel Zapata, un tenor espanyol que, a través de la seva ponència "Cómo dar el do de pecho", se servirà de les experiències en la seva carrera lírica per explicar com aprendre a utilitzar la diferenciació com a eina de competitivitat i identificar les regles bàsiques per assolir l'èxit.

D'altra banda, la fira acollirà el dimecres 1 de juny les sessions de Jeremy Schwartz, CEO pioner en pràctiques empresarials competitives i sostenibles, i Odile Rodríguez de la Fuente, biòloga, divulgadora científica i conferenciant de sostenibilitat i medi ambient. En aquest sentit, Schwartz compartirà durant la seva sessió "Noves habilitats de lideratge per destacar el 2022" les habilitats concretes necessàries per als líders empresarials en un context de digitalització i sostenibilitat, mentre que Rodríguez realitzarà la conferència "Canvi de la humanitat. Clima de canvi", en la qual analitzarà la situació actual i futura del sistema viu planetari i dels canvis necessaris per evitar els pitjors escenaris.

Així mateix, l'últim dia de la fira comptarà amb la presència d'Alejandra Nuño, directora general d'Acuam Healthcare, que debatrà sobre qüestions relacionades amb el creixement empresarial, el benestar i la salut en la seva sessió "La vida en l'epicentre dels negocis".

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, destaca que "comptar amb la presència de quatre veus tan inspiradores com les que ens acompanyaran durant la celebració del SIL 2022 suposa un privilegi per a l'entitat, que aposta constantment pel foment del talent i l'ampliació del coneixement". "En un context com l'actual cal mantenir la motivació en tots els sectors, motiu pel qual vam decidir impulsar un espai dedicat als Inspirational Speakers" afegeix.

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, assenyala que "per a nosaltres és un honor comptar amb veus tan destacades de diferents sectors per seguir compartint coneixements i crear sinergies".

El Covid-19 ha visibilitzat la logística com un sector de primera necessitat entre la ciutadania

La vint-i-dosena edició de la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa, el SIL 2022, ha realitzat el XII Baròmetre Cercle Logístic 2022 on analitza en profunditat el sector de la logística. Aquest estudi ha comptat amb la col·laboració de 1.032 directors de Logística o Supply Chain espanyols de diferents sectors de la indústria que han participat per la seva condició de membres del Cercle Logístic del SIL 2022. El perfil del sector d'activitat dels diferents directors o responsables de Logística o Supply Chain que han participat en aquest XII Baròmetre Cercle Logístic SIL ha estat, de forma resumida, el següent:

  • El Covid-19 i l'eCommerce han donat visibilitat a la logística
  • Disminueix la valoració de la importància del Director de Logística
  • La importància del lideratge i la gestió d'equips
  • L'automatització de les operacions marcarà la logística del futur
  • Augmenta la previsió d'inversions previstes per als propers 5 anys
  • Dues de cada tres empreses estan implicades amb els ODS
  • La qualitat i la flexibilitat són els aspectes més valorats
  • El servei i la qualitat són també les principals preocupacions logístiques
  • El transport, l'activitat logística subcontractada per excel·lència
  • Baixen els partidaris de la implantació de les 44 tones
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat