Publicitat
Monogràfics · 28 de Juny de 2018. 14:08h.

Els voluntaris de ”la Caixa” celebren una jornada a 36 ciutats dedicada a més de 5.600 infants en situació de vulnerabilitat

Més de 1.000 voluntaris de ”la Caixa" han organitzat una jornada a 36 ciutats de tot l’estat en el Dia del Voluntari ”la Caixa", on hi han participat més de 5.600 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

A Barcelona, s’hi ha celebrat avui l’acte central al passeig Joan Borbó. Més de 40 voluntaris han acompanyat a 670 nens i nenes en risc d’exclusió social, procedents de 17 entitats socials, en un dia festiu. A la jornada ha participat el president de la Fundación Bancaria ”la Caixa", Isidre Fainé, i el director general, Jaume Giró.

Aquests infants formen part del 32,9 % de menors a Espanya que estan en risc de pobresa o exclusió social, segons Eurostat. Gràcies a aquesta iniciativa, els més petits, que en el seu dia a dia viuen dificultats, han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal, com en el social i el cultural.

Els voluntaris de l’entitat han centrat els seus esforços a convertir la setena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió. En la majoria de províncies que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada, s’hi han dut a terme activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular els seus potencials.

En paraules del president de la Fundación Bancaria ”la Caixa", Isidre Fainé: "Els voluntaris de ”la Caixa” són la mostra de que tots podem contribuir a la construcció d'una societat més justa i amb més oportunitats, especialment per als que més les necessiten. La seva dedicació constant i present a tot el territori és, a més, anònima i desinteressada. L'esforç dels voluntaris, els millors ambaixadors de l'Obra Social, ens permet fer realitat la nostra missió: canviar presents i construir futurs".

funcaixa4.jpg

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE ”LA CAIXA”

En el que va de 2018, a Catalunya, més de 11.440 voluntaris de "la Caixa" han participat en més de 900 activitats solidàries a tot l’Estat, de manera que han ajudat més de 40.446 beneficiaris.

El programa de Voluntaris de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats i jubilats del Grup ”la Caixa”, com també d’amics, familiars i clients de l’entitat, ha complert una dècada de tasca solidària.

L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” s’ha consolidat com una de les més actives a nivell estatal, incrementant en un 45% el número d’activitats que desenvolupa en menys de dos anys.

L’Associació respon a les inquietuds solidàries empleats i jubilats del Grup ”la Caixa”, com també d’amics, familiars i clients de l’entitat, que dediquen el seu temps lliure a participar en activitats solidàries dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

Des de la seva constitució, els voluntaris de ”la Caixa” dediquen part del seu temps lliure a atendre més d’1,2 milions de persones vulnerables a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades.

COMPROMESOS AMB LA INFÀNCIA MÉS DESAFAVORIDA

El Dia del Voluntari de ”la Caixa” s’ha celebrat a tot el territori espanyol, en col·laboració amb les entitats socials que treballen en el programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”. També hi han participat fills d’empleats, familiars, amics de ”la Caixa”, una implicació que ajuda a evitar l’estigmatització dels infants en situació de vulnerabilitat, i que estimula l’intercanvi i el coneixement mutu, amb una finalitat inclusiva i de cohesió.

CaixaProinfància treballa perquè els menors de 0 a 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de població de menors. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat