Publicitat
Monogràfics · 11 de Gener de 2022. 10:58h.

Experts, autoritats i empreses debatran sobre la gestió energètica de la indústria davant el procés de transició ecològica

Representants de la indústria, l'energia i les administracions públiques debatran el pròxim dia 3 de febrer de 2022 sobre les necessitats energètiques de la indústria i la contribució de les diferents tecnologies al procés de transició ecològica durant la I Jornada Indústria i Energia CZFB-FIE, que se celebrarà a Barcelona i a la qual es podrà accedir també via streaming.

La jornada, organitzada de manera conjunta pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el Foro Industria y Energía (FIE) pretén ser un punt de trobada en el qual conflueixin tots els actors implicats en la gestió energètica de la indústria: des dels productors d'energia a les indústries consumidores passant per l'administració, els fabricants de tecnologies i les institucions acadèmiques.

Tal com destaca Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, és “el primer esdeveniment d'aquest tipus que se celebra a nivell estatal, amb un enfocament multi-sector i multinivell. Des del CZFB sempre apostem per la col·laboració públic-privada i, en aquest cas, estem convençuts que per a millorar la gestió energètica de la indústria és necessari un diàleg obert entre empreses, administracions públiques i entitats sectorials i acadèmiques”.

Durant l'esdeveniment, es tractaran qüestions com la coordinació entre els diferents ministeris, departaments, i autoritats autonòmiques i municipals, la qual cosa, com destaca Eduardo Álvarez, professor de la Universitat d'Oviedo i director tècnic del Foro Industria y Energía, és un element fonamental per a la competitivitat industrial”. “La gestió energètica és una qüestió transversal en la qual estan implicats diversos ministeris i departaments: és necessari escoltar la veu de tots per a prendre decisions en l'àmbit energètic", afegeix.

Així mateix, es plantejaran qüestions com les necessitats concretes de diferents sectors industrials i el paper que poden jugar les renovables, l'emmagatzematge energètic, l'economia circular o la cogeneració d'alta eficiència en el futur desenvolupament industrial, en línia amb els objectius de descarbonització. Durant l'esdeveniment també es debatrà el futur i viabilitat de l'hidrogen verd i es presentaran algunes de les seves possibles aplicacions a la gestió energètica de la indústria.

Com explica Javier Santacruz, analista del FIE, l'esdeveniment pretén oferir una visió més enllà de la qüestió conjuntural de l'increment dels costos de l'energia: “Creiem que és necessari impulsar el diàleg constant entre les administracions amb competències en indústria i en energia i la cooperació amb el sector privat per a conciliar la política industrial, energètica i mediambiental”, explica.

A la trobada participaran representants de les principals administracions públiquesestatals, autonòmiques i municipals; d'empreses energètiques i empreses industrials de diferents sectors com l'automobilístic, alimentari i químic; així com d'institucions acadèmiques

Una perspectiva des del sector professional

La Jornada comptarà, a més, amb la perspectiva dels professionals, un element fonamental en la gestió energètica. En aquest sentit, José Antonio Galdón, president del Consell General de Col·legis Oficials de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d’Espanya (COGITI)  i Vocal de Professionals i Formació del FIE, recorda que la gestió energètica de la indústria “no és només una qüestió de tecnologies, sinó també de persones. Per això, des de l'àmbit de l'enginyeria estem compromesos a impulsar iniciatives que puguin afavorir que hi hagi més indústria, que sigui més competitiva, i que tingui major valor afegit. L'energia és un element imprescindible per a la indústria”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat