Publicitat
Monogràfics · 19 de Maig de 2022. 20:41h.

Experts internacionals es reuniran a la 18a MedaLogistics per a fomentar l'aliança entre Àfrica, Europa i Àsia

La 18a edició de la Setmana de Logística i Transport al Mediterrani (MedaLogistics Week), una trobada organitzada conjuntament per l'Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, comptarà amb les ponències d'experts internacionals de gran nivell amb l'objectiu de fomentar l'aliança entre Europa, el Mediterrani i Àfrica com a oportunitat històrica. Es tracta d'un esdeveniment que tindrà lloc del 31 de maig a l'1 de juny de 2022 en el marc de la celebració de la 22a edició del Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona, la principal trobada del sector logístic al Sud d'Europa i el Mediterrani, l'organitzador del qual també és el CZFB.

La 18a edició de MedaLogistics Week arriba en un context marcat per la crisi de la pandèmia, provocada per la Covid-19, i la guerra a Ucraïna, dos factors que han evidenciat la necessitat de les empreses de dissenyar cadenes de subministrament sobre la base de la competitivitat del risc, en lloc de només el cost. Així mateix, la situació actual també ha remarcat la importància de la regionalització com a font d'oportunitats, ja que permet reduir els riscos en les cadenes logístiques i de subministrament.

Aquest esdeveniment pretén potenciar la regió mediterrània, que podria convertir-se en un nexe productiu i logístic entre nord i sud, ja que la seva ubicació permet escurçar els circuits logístics entre la Unió Europea i Àfrica i, d'aquesta manera, actuar de pont. D'altra banda, la trobada també pretén exposar que el model de proveïment global ha disminuït a causa de l'auge de les noves tecnologies i el canvi en els patrons de demanda dels consumidors.

La logística i el transport, més importants que mai

La MedaLogistics Week començarà el seu primer dia amb la celebració del 18è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport. Durant la trobada, es duran a terme dues sessions dedicades a la transformació de la cadena de valor dels transports i al rol de l'economia col·laborativa al sector logístic mediterrani. Per això, acudiran com a ponents diferents experts internacionals de renom com Emmanuel Noutary, director general de la xarxa d'inversió Anima; Senén Florensa, president executiu de IEMed; Faris Alami, fundador i CEO d’ISM; i Maria Basso, directora de Fabricació Avançada i Cadenes de Valor en el Fòrum Econòmic Mundial.

Així mateix, la jornada seguirà amb la posada en marxa de la 14a Cimera de Ports i Transport Marítim, que comptarà amb la participació de speakers com Lamia Kerdjoudj-Belkai, secretària general de FEPORT; Ralph Fakhoury, president de la Green Marine; Thanos Pallis, president de l'Associació Internacional d'Economistes Marítims; i Philippe Guillaumet, director de Relacions Internacionals del Port de Marsella-Fos. Els professionals dedicaran tota una sessió a reflexionar sobre el rol dels ports mediterranis en un món canviant o les estratègies d'inversió amb impacte en les plataformes portuàries.

La integració econòmica africana i la reaparició de les Zones Econòmiques Especials (ZEE)

A la segona jornada de l'esdeveniment s'acollirà la celebració de la 1a Trobada de Logística d'Àfrica i la 1a Cimera de Zones Econòmiques Especials del Mediterrani i Àfrica, dos esdeveniments que posaran un especial focus a qüestions relacionades amb el paper de la logística en la integració econòmica africana i els beneficis que poden aportar les zones econòmiques especials (ZEE) a Àfrica i a la regió mediterrània, entre altres.

Per a això, la 1a Trobada de Logística d'Àfrica comptarà amb les veus d'experts de la talla d'Osama Mounier, president i director general de l'Autoritat del Canal de Suez; Naima Zamoum, directora de Desenvolupament Comercial de la Via Comercial d'Àfrica en Ceva Logistics; Ali Tounsi, secretari general de ACI Àfrica; Moez Hassen, director general de CCI Cap Bon; i Mowlid Aden, director general del Port de Djibouti i autoritat de les Zones Franques de Djibouti

D’alta banda, la 1a Cimera de Zones Econòmiques Especials del Mediterrani i Àfrica reunirà les veus de Juan Torrents, president de la Federació Mundial de Zones Econòmiques Lliures i Especials; Medhi Laraqui, vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de la Regió de Fes – Meknes; Martin Gustavo, president i CEO d'Araújo Ibarra & Asociados; Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB); i Sebastian Reil, expert en Zones Econòmiques Especials i Logística en Rail Cargo, entre altres.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, ha expressat que “un dels focus del SIL està centrat en destacar l'important paper que exerceixen les economies internacionals en tot el continent i la necessitat de reforçar el nostre paper com a pont de negoci perquè aquestes es vegin beneficiades. Per això, acollir la celebració de la Medalogistics Week suposa un pas cap endavant en el nostre propòsit de potenciar l'aliança entre Europa, Àsia i Àfrica”.

Per la seva part, Anwar Zibaoui, coordinador general d’ASCAME, assenyala que “ha arribat el moment de repensar la relació entre la Unió Europea i la regió mediterrània, i impulsar conjuntament un projecte capaç de competir globalment i reduir les barreres unint la força de 3 continents. Europa compta amb una oportunitat històrica en el desenvolupament d'aquesta nova aliança que qüestiona el sistema logístic actual i que busca l'equilibri allunyant-se del risc i de les crisis actuals”. 

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat