Monogràfics · 19 de Juliol de 2021. 18:25h.

Fundació Naturgy i el SEPE col·laboraran per alinear la formació professional a desocupats amb les necessitats actuals del sector energètic

Fundació Naturgy col·laborarà amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) per actualitzar l'oferta formativa de l'organisme públic en matèria energètica. L'objectiu de l'acord és contribuir a millorar l'ocupabilitat de les persones aturades que assisteixen a les escoles taller i tallers d'ocupació de l'organisme públic.

La directora general de Fundació Naturgy, María Eugenia Coronado, i el director general de l'SEPE, Gerardo Gutiérrez Ardoy, han signat avui un protocol general per articular la col·laboració en el marc del sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral del SEPE.

La fundació de la companyia energètica assessorarà l'organisme públic per dur a terme l'actualització permanent del seu Catàleg d'Especialitats Formatives en l'àmbit de l'energia, la sostenibilitat i el medi ambient, per tal de donar resposta a les demandes de sectors i ocupacions emergents vinculats a l'eficiència energètica, les energies renovables i les noves tecnologies energètiques.

Coronado va mostrar la seva satisfacció per l'impuls i el desenvolupament d'un pla d'actualització, promoció i formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, relacionat amb el sector energètic. "Per garantir una transició energètica justa i sostenible, en Fundació Naturgy volem ser agent actiu en la transformació i la capacitació dels nostres professionals, que requeriran de nous coneixements sobre innovació energètica i digitalització".

La signatura d'aquest conveni s'emmarca en el programa de Formació Professional per a l'ocupabilitat amb què la Fundació Naturgy contribueix a millorar la capacitació dels professionals per millorar l'ocupabilitat en el sector energètic, actualitzant els seus coneixements entorn a el gas natural vehicular, l'edificació i la rehabilitació sostenible i eficient, els gasos renovables, l'assessoria energètica en entorns vulnerables o la digitalització de xarxes elèctriques.

En virtut d'l'acord signat, les dues organitzacions col·laboraran també en el desenvolupament de projectes de formació per impulsar la transició digital en l'àmbit de l'energia.

Gutiérrez Ardoy va destacar la importància de l'acord ja que "al SEPE treballem sempre per fomentar accions que ens empenyen a aconseguir la millora de l'ocupabilitat de les persones, a través de connexions més properes a les necessitats de sistema productiu. És un focus prioritari d'atenció la doble transició, verd i digital, en aquells sectors de futur per a la nostra economia".

Programa de formació professional per a l'ocupabilitat

El programa de Formació Professional per a l'ocupabilitat forma part d'un ampli catàleg formatiu de Fundació Naturgy, dirigit a docents, instituts, escoles i professionals de sector que necessiten actualitzar la seva formació.

La seva tasca en aquest àmbit compta amb el reconeixement del Ministeri d'Educació i Formació Professional i la certificació de les administracions públiques competents en Educació (conselleries de Madrid, Galícia, Catalunya, Astúries, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Andalusia) i està alineada amb l'Estratègia de Transició Justa del MITECO, que busca generar polítiques actives d'ocupació i formació professional per al treball coordinat entre administracions i agents socials.

Després de la seva posada en marxa el 2018, el proper curs 2021-22 seran més de 9.000 els alumnes beneficiaris d'aquest programa. Amb l'objectiu d'afavorir la formació professional, el proper setembre Fundació posarà en marxa formacions en format e-learning, la primera d'elles serà sobre el gas renovable. També llançarà una col·lecció de llibres teoricopràctics per donar suport a les formacions i transferència de coneixement.

Fundació Naturgy

A més de la seva activitat en l'àmbit educatiu, Fundació Naturgy promou el debat seriós i rigorós sobre temes relacionats amb l'energia i el medi ambient, a través de seminaris, publicacions i informes, i desenvolupa programes d'acció social per pal·liar la pobresa energètica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat