Publicitat
Monogràfics · 3 de Febrer de 2020. 20:18h.

Fundació Naturgy impulsa el talent femení amb el seu suport a vuit grups escolars de la FIRST LEGO League formats exclusivament per noies

La Fundació Naturgy col·laborarà durant els tres propers cursos escolars en la iniciativa GIRLS FIRST de la Fundació Scientia, organitzadora de FIRST LEGO League a Espanya. Aquest programa internacional fomenta la ciència i la tecnologia entre els més joves per promoure la creació de vocacions primerenques en aquests àmbits del coneixement.

Enguany, per primer cop, es promourà la participació d’equips formats exclusivament per noies de 10 a 16 anys. Vuit d’aquests equips femenins tindran a la Fundació Naturgy com a col·laboradora principal i mentora, amb l’objectiu de desenvolupar projectes relacionats amb la innovació en l’àmbit de l’energia i la temàtica del desafiament.

Els grups, que participaran sota el nom d’Efigy Girls, pertanyen als següents centres educatius: Colegio Las Acacias-Montecastelo, de Vigo (Pontevedra); IES Rego de Trabe, de Culleredo (A Coruña); María Inmaculada, de Madrid, i IES San Agustín del Guadalix, de San Agustín de Guadalix (Madrid); IES Ull del Vent, de La Bisbal del Penedès (Tarragona); Instituto Juan Manuel Zafra, de Barcelona; i IES Sant Vicent, de Sant Vicent del Raspeig (Alacant).

La fundació de la companyia energètica col·laborarà amb els centres aportant el material necessari per participar en els tornejos, i oferint formació i assessorament per desenvolupar els projectes en competició, a través dels professionals experts de l’empresa.

La directora general de la Fundació Naturgy, María Eugenia Coronado, ha destacat “la importància de promoure la tecnologia entre els més joves, y molt especialment entre les noies, on hi ha molt talent que aflorar”. “Des de l’àmbit privat, hem de contribuir a que les joves s’apassionin per tot allò que està relacionat amb l’energia, perquè hem de fer front a un enorme repte per resoldre aquesta peça clau per al futur del planeta i moltes professions del futur passaran per aquest sector”, ha afegit.

Coronado ha suggerit també que els projectes de les Efigy Girls estiguin relacionats amb noves tecnologies energètiques aplicades a les ciutat del futur, “un altre dels grans reptes del planeta en el qual les noves generacions poden aportar molt”.

lego.jpg

Fundació Naturgy i la seva vocació educativa

Una de les línies d’actuació de la Fundació Naturgy és la divulgació de coneixements especialitzats entorn de les noves tecnologies energètiques i les claus de la transició cap a un sistema més sostenible, així com els valors de preservació del medi ambient i el consum responsable.

Per això, compta amb diferents iniciatives formatives: el programa Efigy Education, que porta la formació als centres educatius i que es complementa amb un ampli catàleg de recursos educatius on line i per al professorat; el Certamen Tecnològic Efigy; o un programa d’Aprenentatge-servei i d’FP Dual.

Creada l’any 1992 per la companyia energètica, la Fundació Naturgy té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en temes d’energia i medi ambient. També desenvolupa programes d’acció social per pal·liar la vulnerabilitat energètica.                                                                                                                                                                                     

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat