Monogràfics · 1 de Febrer de 2022. 15:45h.

Fundació Naturgy, premiada als XXII Premis Codespa pels seus programes socials lluitar contra la vulnerabilitat energètica

La Fundació Naturgy va ser reconeguda avui a la categoria 'SOLIDARITY COMPANY' als XXI Premis CODESPA 2021, pels seus programes socials per combatre la vulnerabilitat energètica, amb la qual ha beneficiat més de 137.000 persones. La fundació de l'empresa energètica ha donat en els darrers anys un gran impuls a diferents línies de treball per ajudar les famílies vulnerables a reduir el seu consum energètic i estalviar en les seves factures, sense perdre comoditat a casa seva.

Les tres principals iniciatives socials dutes a terme per la Fundació Naturgy són el Fons Solidaritat de Rehabilitació energètica, Escola d'Energia i Voluntariat Corporatiu, que actualment té l'adhesió d'uns 500 empleats, que el 2021 va dedicar un total de 9.000 hores de treball solidari, principalment en tasques d'assessorament energètic a famílies vulnerables.

Gràcies al Fons Solidaritat, la fundació de la companyia energètica ha rehabilitat 2.500 habitatges per millorar la seva eficiència. A través de la seva escola d'energia, ha realitzat més de 2.300 tallers per formar tècnics i famílies socials, per fer un consum més eficient i gestionar les seves factures de subministrament, que els ha permès assolir un estalvi mitjà d'uns 200 euros anuals

El president de la fundació de l'empresa energètica, Rafael Villaseca, avui va rebre el premi de les mans del S.M. el rei d'Espanya, Felipe VI, i va agrair aquest reconeixement ", que demostra que la Fundació Naturgy sempre ha tingut una clara implicació social i que els nostres programes socials per pal·liar la vulnerabilitat energètica tenen una rellevància especial en l'actualitat perquè és una situació que afecta a moltes famílies. " Villaseca va destacar el paper dels voluntaris que representen "Com volem transmetre el que som a la societat".

Un dels pilars de tota l'acció social de la Fundació Naturgy són els seus voluntaris, que van posar els seus coneixements sobre l'energia al servei dels que més ho necessiten, per assessorar-los en termes d'eficiència energètica. Els voluntaris també ajuden a les famílies a millorar la gestió de la seva factura energètica i identificar possibles accions de rehabilitació a les seves llars, que es comprometen a través del fons solidari.

José Luis Barroso, voluntari de la companyia, afirma que "ser voluntari de Naturgy és un aprenentatge constant i un repte permanent. Abordar les necessitats de les famílies vulnerables no és només una satisfacció personal, sinó també la millor manera de posar al servei dels que ho necessiten els nostres coneixements en termes d'energia perquè puguin estalviar en la seva factura sense necessitat de perdre la comoditat dels seus Habitatges "

"Una de les claus principals de l'èxit dels nostres programes socials és la col·laboració amb les organitzacions socials i les administracions, que estan en contacte amb les famílies i coneixen les seves necessitats", va explicar María Eugenia Coronado, director general de la Fundació Naturgy. La Fundació treballa amb una gran quantitat d'organitzacions, entre les quals destaca la Cruz Roja Española i Cáritas, i els ajuntaments, Diputacions i governs autònoms de tota Espanya.

A la XVII edició dels Premis Codespa, l'Associació sense ànim de lucre dels empleats de Naturgy, Dia  Solidario, també va ser finalista en la categoria de "Voluntariat corporatiu".

La Fundació, creada el 1992 per la companyia energètica, també compta amb la missió de la difusió, la formació i la informació sobre temes d'energia, tecnologia i medi ambient, des d'un debat seriós i rigorós, i amb programes de sensibilització també dirigits als més joves.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat