Publicitat
Monogràfics · 2 de Març de 2021. 11:48h.

Fundación Naturgy crea un servei d’acompanyament personalitzat per a les famílies vulnerables a Catalunya assessorades per la seva Escola d’Energia

Fundació Naturgy ha creat un servei per oferir un suport personalitzat i reforçar l’atenció a les famílies vulnerables que participen en els tallers formatius de la seva Escola d’Energia.

Després de més de tres anys de treball, la fundació de la companyia energètica ha constatat la necessitat de fer un monitoratge continuat de les famílies que assessoren. Sense aquest seguiment, només el 15% apliquen les recomanacions, però si se’n fa un acompanyament aquest percentatge s’eleva fins al 80%.

A Catalunya, prop de 6.700 persones de 129 municipis han participat fins ara en les 550 sessions de formació realitzades per l’Escola d’Energia. El 70% de les sessions es van realitzar amb famílies vulnerables, i la resta, amb professionals dels Serveis Socials de l’Administració local i d’organitzacions socials. 

“En aquest acompanyament juguen un paper fonamental els nostres voluntaris energètics, però des de l’Escola d’Energia hem volgut fer un pas més amb la implementació d’aquest servei”, explica María Eugenia Coronado, directora general de Fundació Naturgy. “D’aquesta forma, maximitzem l’aplicació de les recomanacions d’eficiència i estalvi, detectem possibles incidències en les gestions amb les seves companyies subministradores, i fins i tot podem detectar necessitats en els habitatges, que podem abordar a través del nostre Fons Solidari de Rehabilitació Energètica”, afegeix Coronado.

Les famílies vulnerables que apliquen les recomanacions de la Fundació Naturgy per optimitzar la seva factura energètica i adoptar conductes més eficients en el seu consum diari obtenen un estalvi mitjà anual de 200 euros en els seus subministraments energètics.

Els estalvis quantificats deriven principalment de la reducció de la potència elèctrica; la gestió del bo social, quan es compleixen els criteris establerts pel Govern; el canvi de tarifa a la que més s’adequa a les necessitats de les famílies, quan no és possible obtenir el bo social; i l’adopció d’hàbits de consum més eficients.

La fundació, que desenvolupa els programes socials del Pla de Vulnerabilitat de Naturgy, compta amb una Escola d’Energia per la que ja han passat més de 23.000 persones, principalment famílies vulnerables. “Amb aquesta iniciativa, busquem empoderar-les per què facin una millor gestió dels seus consums energètics i estalviïn sense perdre confort a la llar”, explica Coronado.

L’Escola d’Energia ofereix també sessions per a professionals dels Serveis Socials i de les organitzacions del Tercer Sector, que ajuden a amplificar les recomanacions, ja que estan en contacte directe i constant amb famílies en situació de vulnerabilitat.

La fundació ha impartit més de 4.400 hores de formació en prop de 2.100 sessions, en 660 municipis de 9 comunitats autònomes. L’abast territorial s’ha ampliat en els últims mesos, ja que a causa de l’emergència sanitària s’han incorporat les formacions online. Així, la fundació ha realitzat 23 webinars dirigits principalment a professionals dels serveis socials i prop de 200 sessions virtuals ad hoc per a entitats del Tercer Sector.

Fundació Naturgy

Fundació Naturgy du a terme els programes socials del Pla de Vulnerabilitat de Naturgy, el primer desenvolupat per una empresa energètica espanyola per reforçar la gestió dels clients vulnerables i enfortir la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector i els Serveis Socials. Creada l’any 1992 per la companyia energètica, té també com a missió la difusió de temes d’energia, tecnologia i medi ambient, des d’un debat seriós i rigorós, i amb programes de sensibilització dirigits també als més joves.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat