Publicitat
Monogràfics · 16 de Febrer de 2023. 14:34h.

La Barcelona Woman Acceleration Week impulsarà la paritat en els sectors de la nova economia

Són múltiples les polítiques i pràctiques que actualment es duen a terme per posicionar la figura de la dona en condicions d'igualtat vers la de l'home, especialment, en l'àmbit laboral. Si bé és cert que la societat es dirigeix cap a l'aclamada paritat, encara queda un llarg camí per recórrer, ja que, segons l'informe elaborat per LinkedIn i el Foro Económico Mundial, a Espanya les dones tenen un 65% menys de possibilitats d'ascendir que els homes. Aquest fet queda recolzat per l'estudi elaborat per McKinsey & Company, "Women Matter España: tramos pendientes", on s'afirma que només sis de cada cent CEO són dones.

En aquest context, es duu a terme la tercera edició del BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week), un esdeveniment híbrid que busca fomentar el debat paritari i tractar temes clau com la visibilitat de la dona en sectors cabdals de la nova economia. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya, aquesta nova edició es realitzarà el 9 i 10 de març de manera presencial a l’innovador edifici DFactory Barcelona i s’emetrà per streaming a través de la pàgina web, donant així la possibilitat de seguir-ho des de qualsevol lloc del món.

L’esdeveniment comptarà amb 10 sessions de debat i la participació d’uns 50 speakers nacionals i internacionals. Els ponents aportaran la seva visió sobre la figura de la dona a la indústria, uns des de la perspectiva de la institució pública i altres des de la privada. Tots ells es reuniran durant aquests dos dies amb l’objectiu comú de fomentar la paritat, així com impulsar les professions STEM entre les noves generacions de dones.

Després de l’èxit de l’edició del 2022, enguany s’esperen més de 2.200 assistents i les temàtiques dels panells són diverses. S’abordaran qüestions com la figura de les dones emprenedores, es comentaran casos d’èxit en el sector privat, es debatrà quin és el rol de les dones en les professions del futur, el lideratge femení en el sector públic, així com les perspectives de gènere en el món digital. Tots aquests continguts contribueixen a posicionar el BWAW com un esdeveniment de referència en la projecció d’activitats de valor afegit per avançar cap a la igualtat de gènere.

Seguint aquesta premissa d’aconseguir l’equitat i reafirmar la importància de la dona en la societat, el BWAW compta amb el recolzament del “Consejo de la Mujer en la Zona Franca”, creat l’any 2020 pel CZFB, es tracta d’un organisme consultiu per a les diferents polítiques d'igualtat que es duguin a terme en l'àrea productiva de la Zona Franca. Té com a objectiu contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, concretament al número 5, dedicat a la igualtat de gènere. El consell està format per un total de 19 directives de reconegudes empreses i institucions, totes elles ubicades al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona, com Nissan, TMB, AMB, Covestro, Mercabarna, SEAT i el Port de Barcelona.

Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona hi ha una gran implicació en el debat paritari que es planteja al BWAW i en posicionar a la dona com a referent en diversos àmbits com la ciència, la logística o la tecnologia. De fet, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, declara que “és necessari contribuir als espais i debats que fomentin el rol de la dona com a peça clau en el món empresarial. Són diversos els motius, però un dels objectius de realitzar esdeveniment com el BWAW és impulsar la presència de les dones en les professions STEM, professions que actualment es veuen conformades principalment per homes”.

Per la seva part, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, explica que “el BWAW s’ha consolidat com un esdeveniment de referència per reflexionar sobre el paper de la dona a l’economia. Volem posar en evidència els múltiples beneficis que aconsegueixen les empreses a l’incentivar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones respecte a les que no ho fan, fet que queda recolzat pels múltiples estudis que així ho confirmen”. De fet, el CZFB en sí mateix és una organització que no només fomenta la igualtat amb pràctiques externes, sinó que ells mateixos aposten pel talent femení, amb la Blanca Sorigué com a primera directora general, dona, de la història de la Zona Franca de Barcelona.

La inscripció al Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) es duu a terme des de la seva pàgina web, on es troba tota la informació d’interès per seguir l’esdeveniment via streaming i la necessària per assistir presencialment. Així com els destacats speakers que realitzaran les ponències i que oferiran els seus coneixements respecte al paper clau de la dona en la nova economia 4.0.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat