Publicitat
Monogràfics · 2 de Desembre de 2021. 19:12h.

La col·laboració de Fundació Naturgy i Creu Roja beneficia ja a més de 10.500 famílies vulnerables

El president de Fundació Naturgy, Rafael Villaseca; el vicepresident de la Fundació, Jordi Garcia Tabernero, i la seva directora general, María Eugenia Coronado, han renovat amb el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent, la col·laboració que ha permès atendre a més de 10.500 famílies des de 2018, amb diferents programes socials per pal·liar la vulnerabilitat energètica.

En virtut d'aquest nou acord, Fundació Naturgy mantindrà la seva aportació de recursos per seguir fent rehabilitacions energètiques en els habitatges de famílies vulnerables, per tal de millorar la seva eficiència i ajudar-los a estalviar en les factures de subministraments. Així mateix, a través de la seva Escola d'Energia i el seu programa de voluntariat, es mantindrà l'assessorament i formació energètica a famílies vulnerables ateses per Creu Roja.

L'any vinent es durà a terme un nou projecte, per ampliar les activitats de sensibilització en temes energètics a altres col·lectius. Per a això, s'instal·laran punts d'informació ciutadana mòbils, preferiblement en zones rurals, per informar la població sobre el bo social, les tarifes energètiques i mesures d'eficiència a la llar, entre d'altres qüestions d'interès. L'objectiu és realitzar dues campanyes per Comunitat Autònoma, coincidint amb les onades de calor i fred, en què també podran participar voluntaris.

Villaseca es va mostrar satisfet pels resultats obtinguts fins ara. "L'ampli acord de col·laboració que mantenim amb Creu Roja i que renovem per cinquè any consecutiu demostra que el treball en xarxa suma i ens permet multiplicar l'abast dels nostres programes socials", va explicar el president de Fundació Naturgy.

Per la seva banda, Senent va ressaltar el valor del voluntariat energètic, "que assessora les famílies en risc d'exclusió per fer un ús més eficient de l'energia, millorar el confort de la llar amb mesures de microeficiencia o rehabilitacions, i ensenyen bones pràctiques". Segons el president de Creu Roja Espanyola, "renovem aquest compromís amb la Fundació Naturgy per seguir lluitant contra la pobresa energètica a través de el voluntariat, l'expert en l'atenció a les famílies, i gràcies a què podem mantenir i renovar aquest compromís".

Així mateix, García Tabernero va afirmar que "la crisi econòmica derivada de la pandèmia segueix afectant milers de famílies, per això des de la Fundació Naturgy volem estar al costat de les persones que més ho necessiten, per ajudar-los, amb els nostres recursos i assessorament, a millorar el confort a casa i a estalviar en la factura energètica".

Rehabilitacions energètiques en habitatges vulnerables

La col·laboració continuada en els últims quatre anys ha permès a Creu Roja gestionar la rehabilitació de prop de 950 habitatges de famílies vulnerables, que s'han beneficiat d'una millora de l'eficiència energètica dels seus pisos i d'estalvis en la despesa dels subministraments. Aquestes actuacions es realitzen gràcies a Fons Solidari de Rehabilitació Energètica de Fundació Naturgy.

Les persones voluntàries de les dues entitats continuaran treballant per assessorar famílies vulnerables en temes relacionats amb el consum d'energia i el pagament dels serveis. Així mateix, Fundació Naturgy, que compta amb més de 360 voluntaris energètics, ha lliurat prop de 10.500 kits de microeficiencia a beneficiaris de Creu Roja.

En virtut de l'acord, l'Escola d'Energia de Fundació Naturgy continuarà realitzant sessions formatives tant a persones voluntàries i tècnics de Creu Roja. L'activitat de l'escola es reforça amb el treball dels voluntaris, que aquest any han realitzat dos tallers online setmanals. En aquestes sessions, s'expliquen conceptes bàsics dels contractes, factures i actualització normativa, així com consells per utilitzar millor l'energia de la llar. Fins ara, s'han dut a terme més de 4.700 tallers.

A més dels acords anuals en matèria d'eficiència i assessorament energètic, Naturgy, a través de la seva fundació, va col·laborar l'any passat amb una donació de més de 2 milions d'euros en el pla Creu Roja RESPON, que l'organització humanitària va llançar per fer front a la crisi sanitària del Covid-19.

Creu Roja Espanyola

Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 156 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la igualtat d'oportunitats arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.
Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la mobilització més gran de recursos, capacitats i persones en la seva història en favor de les persones més vulnerables i la població general. A Espanya, amb el pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, un pla integral en emergències, salut, inclusió social, educació i ocupació, havent atès ja a més de 2,8 milions de persones.

Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les que més d'1,7 milions són ateses des de programes socials, amb el suport de +1.360.000 socis, empreses i aliats.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present a 192 països. Actuant sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Fundació Naturgy

Fundació Naturgy desenvolupa tots els programes socials de Naturgy, entre els quals destaca el Fons Solidari de Rehabilitació Energètica, l'Escola d'Energia, i el voluntariat energètic. Fins ara, més de 110.000 persones s'han beneficiat d'aquestes accions socials.
La fundació, creada el 1992 per la companyia energètica, té també com a missió la difusió, formació i informació sobre temes d'energia, tecnologia i medi ambient, des d'un debat seriós i rigorós, i amb programes de sensibilització dirigits també als més joves.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat