Publicitat
Monogràfics · 7 de Juny de 2017. 12:49h.

La Fundació Bancària ”la Caixa” i la Generalitat destinen 30 milions d’euros a actuacions d’obra social durant el 2017

Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Isidre, Fainé, Jaume Giró

 

Ambdues institucions promouen projectes que s’adrecen a cobrir o pal·liar mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, amb l’objectiu de contribuir a l’equitat social i donar oportunitats a les persones que ho necessiten més.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

L’acció impulsada al llarg de l’any passat inclou projectes de beques menjador, inserció laboral de persones amb malaltia mental, atenció a nens discapacitats, recerca contra el càncer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims vint anys, ja que ha passat dels 7,02 milions d’euros del 1998 als 30 milions actuals.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Sumem dues dècades de suport constant a incomptables entitats i projectes que han contribuït decisivament a la millora de la qualitat de vida dels catalans. A través d’aquesta col·laboració històrica amb la Generalitat, seguirem al costat de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

girofainejunqueras.jpg

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social. També han assistit a l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, i el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.

Aquesta col·laboració té com a objectiu afavorir actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, de la mà d’entitats sense finalitat de lucre. La voluntat n’és contribuir a l’equitat social i donar oportunitats a les persones que ho necessiten més.

Així doncs, en el marc de l’acord, aquest 2017 la Fundació Bancària ”la Caixa” es compromet a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caire social, assistencial, educatiu, cultural, científic i mediambiental. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a les línies d’actuació següents:

- fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió
- afavorir la conciliació i el respir familiar
- donar suport, mitjançant beques, a la formació de personal investigador
- promoure projectes de recerca sobre malalties poc comunes
- restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric
- dur a terme la restauració
d’edificis i obres d’art

L’acció impulsada al llarg del 2016 inclou projectes de beques menjador, inserció laboral de persones amb malaltia mental, atenció a nens discapacitats, recerca contra el càncer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres. Això es tradueix en la col·laboració amb entitats com l’associació Obertament, Nexe Fundació, la Fundació Futur, la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè o Temporada Alta.

També cal destacar el suport a la recerca que es fa en centres de referència com l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Fundació Pasqual Maragall, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Institut de Genètica Cardiovascular de Girona o el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Aquesta aposta per la recerca concorda amb un dels objectius primordials del Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que considera triplicar la inversió en recerca fins a assolir els 90 milions d’euros el 2019.

L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims vint anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d’euros del 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l’acord, als 30 milions actuals.

«Sumem dues dècades de suport constant a incomptables entitats i projectes que han contribuït decisivament a la millora de la qualitat de vida dels catalans. A través d’aquesta col·laboració històrica amb la Generalitat, seguirem al costat de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha posat en valor la signatura d’aquest conveni com «una prova del compromís» de l’entitat de retornar a la societat part de la seva activitat. «És molt positiu que, un any més, es renovi aquesta col·laboració entre ambdues institucions, gràcies a la qual podem ajudar a construir plegats un país més equitatiu i contribuir a la igualtat d’oportunitats per al conjunt dels ciutadans».

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat