Publicitat
Monogràfics · 8 d'Octubre de 2018. 13:08h.

La Fundació Bancària ”la Caixa” destina 3 milions d’euros al nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona de l’Hospital Sant Joan de Déu

Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Manel del Castillo, Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Manel del Castillo, Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, han signat avui una aliança per fer front al càncer infantil, una malaltia aleatòria i imprevisible que afecta cada any 1.200 nens i nenes a l’Estat espanyol i 160.000 a tot el món. Tot i que és una malaltia considerada minoritària i molt desconeguda, és devastadora tant per als infants i joves que la pateixen com per a les seves famílies.

La Fundació Bancaria ”la Caixa” invertirà 3 milions d’euros al llarg de tres anys en la recerca de noves vies de curació del càncer al nou SJD Pediàtric Càncer Center Barcelona de l’Hospital Sant Joan de Déu, un centre de referència internacional que beneficiarà qualsevol infant que pateixi aquesta malaltia.

La recerca se situa en la línia d’un dels objectius primordials del Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que preveu triplicar la inversió en recerca fins a assolir els 90 milions d’euros l’any vinent.

En paraules del President de l’entitat, Isidre Fainé: «Impulsar projectes com aquest referma una vegada més el nostre compromís amb les persones que més ho necessiten i amb la recerca d’excel·lència, la nostra aposta de futur. Els infants, els joves i també les seves famílies, que travessen moments tan difícils en la lluita per vèncer el càncer, són la nostra prioritat. Volem estar al seu costat i contribuir a millorar la seva qualitat de vida i a preservar el bé més preuat per a tots, la salut».

D’altra banda, Manel del Castillo ha destacat la importància d’aquesta donació «per fer realitat un projecte que transcendeix la ciutat de Barcelona, Catalunya i Espanya i que oferirà als infants amb càncer de tot el món els tractaments més innovadors en el camp de l’oncologia infantil»

Tot i que el 80 % dels càncers infantils es curen, els tractaments són molt agressius, poc específics i deixen moltes seqüeles. L’impuls de la Fundació Bancària ”la Caixa” es focalitzarà en dues línies d’actuació: l’assistencial i la de recerca translacional, per incrementar la possibilitat de curació del càncer infantil, mitjançant la cerca de nous tractaments més efectius, la disminució de les seqüeles i el descobriment de noves vies per als càncers que actualment són incurables.

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

El nou centre serà el més gran d’Europa en el tractament i la recerca del càncer infantil, amb una capacitat per atendre 400 nous pacients a l’any. En total, les seves instal·lacions ocuparan una superfície de 13.196 metres quadrats en un edifici de quatre plantes comunicat amb l’Hospital de Sant Joan de Déu.

 

Disposarà de 38 habitacions, 8 cambres per al trasplantament de progenitors hematopoètics, 24 boxs a l’hospital de dia, 18 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia i espais per ampliar els laboratoris d’investigació actualment existents.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat