Publicitat
Monogràfics · 1 de Juny de 2018. 11:55h.

La fundació GAS NATURAL FENOSA i Creu Roja espanyola atenen a més de 800 famílies a espanya en situació de vulnerabilitat energètica

De izq. a dcha. el presidente de Cruz Roja Española, Javier Senent y el Vicepresidente de la Fundación GAS NATURAL FENOSA, Jordi Garcia Tabernero

El vicepresident de la Fundació Gas Natural Fenosa, i director general de Comunicació i Relacions Institucionals de la companyia energètica, Jordi Garcia Tabernero; el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent; i el director general de la Fundació, Martí Solà, van renovar ahir el conveni de col·laboració per ajudar els col·lectius en risc de vulnerabilitat energètica a Espanya.

"En aquest primer any de conveni, la Fundació i Creu Roja Espanyola van atendre a més de 800 famílies vulnerables amb una inversió de 200.000 ", ha apuntat el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent.

El vicepresident de la Fundació Gas Natural Fenosa, Jordi Garcia Tabernero, va afirmar que "la lluita per pal·liar la vulnerabilitat energètica requereix de la col·laboració de les administracions, la societat i les empreses energètiques. La nostra companyia segueix treballant per impulsar accions i ajudar els serveis socials i entitats a millorar la gestió de les famílies vulnerables "." Durant el primer any de funcionament del Pla, hem garantit el subministrament a més de 30.000 famílies a tot Espanya. Actualment, la nostra companyia té signats convenis que permeten protegir el 94% de els clients a Espanya ", ha recordat.

Nous projectes en el conveni

La renovació del conveni de la Fundació Gas Natural Fenosa amb Creu Roja inclou noves línies d'actuació, ampliant la seva tasca de sensibilització a col·lectius infantils i juvenils incorporant tallers sobre energia en centres educatius i ludoteques amb l'objectiu d'arribar a tots els membres de les famílies amb les quals treballa. Per complementar aquests projectes, també estarà disponible el Energytruck, un gran camió sostenible que acull una exposició mòbil sobre energia i medi ambient.

Un altre dels projectes que inclou el nou conveni, és el desenvolupament d'una aplicació en línia, impulsada per Creu Roja, per a la millora en l'avaluació i atenció de les famílies participants en el projecte de vulnerabilitat energètica.

Primer any d'assessorament energètic a famílies

Gràcies al conveni de col·laboració entre ambdues entitats, es van atendre a més de 800 famílies en situació de vulnerabilitat per oferir-los, entre d'altres, assessorament sobre l'ús responsable de l'energia i adequació del consum de subministraments dels seus habitatges. A cada família se li va proporcionar un kit d'eficiència energètica personalitzat segons el cas, compostos de bombetes led, làmines reflectants o regletes, entre d'altres instruments.

Les dues entitats van organitzar tallers de formació energètica, impulsats per l'Escola d'Energia de la Fundació, per abordar aspectes relacionats amb la contractació de la potència adequada a les factures, així com tràmits per sol · licitació del bo social.

Així mateix, la Fundació Gas Natural Fenosa va formar a més de 200 voluntaris sobre bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica. L'objectiu d'aquestes formacions és proporcionar instruments i materials als voluntaris perquè aquests puguin fer viable la implantació de pràctiques eficients a les llars més necessitats, i promocionar la comprensió i el seguiment del consum energètic en els habitatges de famílies en situació de vulnerabilitat.

Pla de Vulnerabilitat Energètica

El Pla de Vulnerabilitat Energètica de GAS NATURAL FENOSA és el primer desenvolupat per una empresa energètica espanyola. El programa, que ja s'ha posat en marxa a tot Espanya, preveu més de 20 mesures, tant operatives com socials, que tenen com a objectiu reforçar i sistematitzar la gestió dels clients vulnerables i enfortir la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector i la comunicació amb els Serveis Socials. En total, suposa una inversió de 4,5 milions d'euros anuals.

Cruz Roja Española

Cruz Roja és una organització humanitària que treballa amb persones que, per diverses causes, travessen situacions d'elevada vulnerabilitat social. La pobresa energètica és un dels factors limitants que afecten els col·lectius que atén la Institució i que els impedeix desenvolupar una vida adequada. És per això, que la institució ha llançat una crida "Amb el medi ambient, cada vegada més a prop de les persones", amb l'objectiu d'arribar a més de 12.000 persones anualment amb accions encaminades a pal·liar els efectes que la manca de recursos econòmics pugui ocasionar a l'hora de fer ús dels recursos energètics.

Amb aquest "Crida" Creu Roja, dirigeix a través del seu voluntariat, una sèrie d'accions per ajudar les famílies a que coneguin els termes de la seva factura elèctrica, realitzin bones pràctiques ambientals a la llar que els ajudin a estalviar i consells per a la adquisició del bo social.

Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992 per la companyia energètica té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en temes d'energia i medi ambient. També desenvolupa programes d'Acció Social tant en l'àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica. En l'àmbit cultural promou accions orientades tant a la preservació i difusió del patrimoni històric del sector del gas i l'electricitat.

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat