Monogràfics · 20 de Març de 2022. 21:24h.

La Fundació ”la Caixa” destina 1,5 milions d’euros a la Creu Roja per atendre els desplaçats interns i els refugiats ucraïnesos

La Fundació ”la Caixa” destinarà un total d’1,5 milions d’euros a la Creu Roja per potenciar tant l’atenció als desplaçats interns com a les persones acollides a Espanya a causa del conflicte a Ucraïna.

Aquesta contribució es repartirà entre tres línies d’acció de l’organització humanitària. La primera se centra a facilitar la integració sociolaboral de les persones refugiades i sol·licitants de protecció internacional a través de plans personalitzats. Aquests plans inclouen la cobertura de necessitats bàsiques, l’enfortiment del benestar emocional, l’assistència jurídica, els itineraris d’inserció laboral i el reforç escolar, entre altres eixos de treball.

La partida es destinarà, en segon lloc, a facilitar trasllats sociosanitaris (en vehicles medicalitzats, ambulàncies, transports adaptats o avió) de persones en situacions d’extrema vulnerabilitat que hagin de ser acollides a Espanya.

En tercer lloc, la Fundació ”la Caixa” donarà suport a l’atenció de la Creu Roja als desplaçats interns a la regió sud-oest d’Ucraïna i a la frontera amb Romania (zona en què s’estan concentrant un gran nombre de persones, nombre que es preveu que vagi en augment), on tindrà com a centre la ciutat de Txernivtsí. Aquesta organització internacional impulsa accions destinades a cobrir les necessitats més immediates dels desplaçats.

Antoni Vila Bertrán, director general de la Fundació ”la Caixa”, ha indicat: «Amb aquesta iniciativa volem donar suport a la tasca imprescindible de la Creu Roja al conflicte a Ucraïna. Estem convençuts que aquest tipus d’aliances són la millor eina i la més eficaç per abordar una crisi humanitària que ens interpel·la i que exigeix el compromís i la solidaritat de tothom», ha explicat Antoni Vila Bertrán, director general de la Fundació ”la Caixa”.

Aquesta col·laboració amb la Creu Roja s’afegeix a l’aportació d’1 milió d’euros que la Fundació ”la Caixa” ha destinat a l’ACNUR amb l’objectiu de cobrir les necessitats més bàsiques (menjar, medicaments, articles d’higiene i un allotjament segur) de les persones afectades a Ucraïna i als països fronterers.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat